instant fap

Edin Džeko ponovo meta Čekićara: West Ham čeka pomoć Chelseaja da dovede bh. napadača

Edin Džeko ponovo meta Čekićara: West Ham čeka pomoć Chelseaja da dovede bh. napadača

Londonski West Ham ponovo želi angažovati reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeku.

Prema navodima italijanskih medija, menadžer Čekićara Manuel Pellegirni silno želi angažovati Džeku, a za to će im biti potrebna pomoć londonskog Chelseaja.

Roma je zainteresovana za belgijskog napdača Michyja Batshuayija koji je igrač Chelseaja na posudbi u Valenciji. Spremna je Vučica da ga otkupi od Plavaca, a ako Belgijanac stigne na Olimpico, Džeko bi mogao napustiti tim.

Dosta toga dakle zavisi i od tima sa Stamford Bridgea jer bi Edin, prema italijanskim medijima, imao manje prostora za igru ako ovaj fudbaler obuče dres Rome tokom januara

Navodno je Roma spremna da pusti kapitena reprezentacije BiH. Žele napraviti promjene u napadačkom redu tima, a pored Edina klub će vjerovatno napustiti i Patrik Schick, koji je jako blizu posudbe u Sampdoriju.

Marko Arnautović je bitan faktor u transferu

West Ham već mjesecima unazad pokušava privoliti Romu da pristane na transfer Džeke. Međutim, rukovodstvo rimskog tima je takve ponude dosad odbijalo, ali januar bi mogao donijeti veliki preokret.

Ono što je sasvim jasno je to da Roma traži napadača u narednom prelaznom roku. Michy Batshuayi je prva opcija za napad, ali ako se ne dogovore sa Chelseajem na Olimpicu bi mogao završiti Marko Arnautović.

Dobar prijatelj Edina Džeke je austrijski napadač i upravo bi s njim na kraju mogao zamijeniti tim, ali za sada su ovo sve nagađanja i ništa apsolutno nije ni blizu realizacije. Marko Arnautović je spreman za novi korak u karijeri i lako se može desiti da završi u Rimu već za nekoliko dana.

Džeko je proteklih mjeseci često najavljivao ostanak u Romi. On i porodica su zadovoljni životom u glavnom gradu Italije i zaista je teško vjerovati da se u posljednje vrijeme nešto promijenilo.

Ipak, klub će imati posljednju riječ. Edin sasvim sigurno nema namjeru da sjedi na klupi, pa će biti borbe za poziciju prvog napadača ili će na kraju ipak doći do transfera reprezentativca naše zemlje.

Džeko je već dvije sedmice van terena zbog povrede, a ove sezone je zabio samo dva gola u Seriji A.


KOMENTARI