Ekipa Pomozi.ba sutra stiže u Hatay, uz novac prikupljaju se i deke, vreće za spavanje… 

HomeVijestiBiH

Ekipa Pomozi.ba sutra stiže u Hatay, uz novac prikupljaju se i deke, vreće za spavanje… 

Prve slike iz razrušenog turskog grada, traje spašavanje zatrpanih

Ekipa humanitarne organizacije Pomozi.ba koju čini 18 ljudi došla je do Turske. 

Oni bi sutra trebali stići u Hatay, jedno od područja najpogođenijih razornim zemljotresom kako bi pomogli ljudima koji su ostali bez svojih domova, a dane i noći provode napolju.

– U stalnoj smo komunikaciji sa ljudima iz naše partnerske organizacije u Hatayu. Čekamo i da naša ekipa dođe u Hatay da prikupi informacije sa mjesta događaja i utvrdi koju vrstu pomoći i u koje tačno dijelove Sirije i Turske ćemo je isporučiti narednih dana ugroženim ljudima. Imamo i svoj ured u Istanbulu koji radi odličan posao. Ekipa Pomozi.ba radit će sve što bude potrebno u koordinaciji sa nadležnim u Turskoj – kaže za Faktor Maja Arslanagić-Hrbat, portparol humanitarne organizacije Pomozi.ba.

Ova humanitarna organizacija pokrenula je akciju za pomoć narodu Sirije i Turske koja i dalje traje.

– Pozivom na broj 17006 koji je dostupan svim bh. operaterima donirate 2 KM, a donacije je moguće izvršiti i na web platformi Pomozi.ba, te putem računa. Pored novčanih priloga, primamo i donacije deka, vreća za spavanje, zimske garderobe, obuće, higijenskih proizvoda, pelena i drugih potrepština za bebe. Ove artikle primamo u našim prostorijama na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića 8, svakog dana od 8 do 17 sati. Akcija traje do subote, 11. februara, kako bismo sve to mogli isporučiti u pogođena područja iduće sedmice – pojasnila je Arslanagić-Hrbat.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0