instant fap
Naslovnicainmedia danas

Ekrem Jakupović ostvario veliki uspjeh u dresu reprezentacije BiH

Ekrem Jakupović ostvario veliki uspjeh u dresu reprezentacije BiH

Ekrem Jakupović iz Sanskog Mosta, jedan od najboljih bh. atletičara u kategoriji veterana, ostvario je novi veliki uspjeh u dresu reprezentacije BiH.

On je na atletskom Dvoranskom prvenstvu Balkana za veterane održanom proteklog vikenda u slovenskom gradu Novo Mesto osvojio dvije srebrne medalje u disciplinama na 1.500 i 3. 000 metara.  Jakupović je dva druga mjesta osvojio u izuzetno jakoj konkurenciji jer su nastupili takmičari iz  17 balkanskih država.

Novi uspjeh nije došao slučajno jer je ovaj bh. reprezentativac i član atletskog kluba „Sana“  iz Sanskog Mosta  proveo  naporne pripreme za nastup na još jednom velikom takmičenju i, kako ističe, bilo je dosta prolivenog znoja na svakodnevnim treninzima.

Jakupović naglašava kako se radi o još jednom velikom rezultatu za bh. sport i da mu je velika čast što je svoju državu  ponovo predstavio u lijepom svijetlu. Treba ponovo naglasiti, da je Jakupović u svojoj dugogodišnjoj i bogatoj karijeri ostvario vrhunske rezultate u atletici širom Evrope, a posebno je teško pobrojati osvojene medalje na trkama u Bosni i Hercegovini i zemljama u regiji.

Višestruki je prvak i viceprvak Balkana u disciplinama na 10, 5, 3 i 1. 500 metara, a ukupno je na Balkanskim prvenstvima osvojio čak 36 medalja. Na pobjednička postolja se penjao u Turskoj, Rumuniji, Grčkoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj i Sloveniji, S toga, više nego zasluženo nosi i epitet najuspješnijeg  atletičara u Bosni i Hercegovini u kategoriji veterana.

KOMENTARI