Emir Sulejmanović: Mladi smo tim i veoma sam ponosan na sve

HomeSport

Emir Sulejmanović: Mladi smo tim i veoma sam ponosan na sve

Pročitajte pismo bh. košarkašica: Ima onih kojima ne možemo uzvratiti na lijepe riječi

O utakmici Bosne i Hercegovine i Latvije, u kojoj su Zmajevi večeras slavili 79:73 je govorio i Emir Sulejmanović, koji je pružio dobru partiju večeras.

Sulejmanović je postigao deset poena i uhvatio sedam skokova, te je bio jedan od boljih na terenu u našem dresu.

Istakao je da je jako ponosan na sebe i svoje saigračekoji su izborili plasman na Eurobasket.

“Igrati dvije utakmice s ovakvom energijom nije lako, ali ovo je timski rad. Tu je 12 igrača i stručni štab. Uradili smo nevjerovatan posao u posljednjoj četvrtini, iako su nam postigli neke poene iz otvorenih šuteva. Veoma sam ponosan na svoje saigrače i čestitam im na ovom uspjehu, piše SCSport.

Velika je stvar ovo za nas jer smo mlad tim. Niko u startu nije vjerovao u nas, ali pokazali smo im da možemo. Ako vi vjerujete da nešto možete napraviti, onda i možete”, rekao je Sulejmanović i dodao:

“Moramo uživati u ovom momentu i nastaviti rasti. Idemo na Eurobasket i dat ćemo sve od sebe. Vidjećemo gdje će nas to odvesti.”

Na pitanje novinara o hemiji u timu, naš centar je rekao:

“Korona virus je napravio da smo ovdje svi bližu. Svi smo mladi momci i samo pokušavamo da izvučemo najbolje iz svakog. Gladni smo i mislim da smo to pokazali u ovje utakmice. Respektujemo svakog, ali prvo mislimo na sebe i dajemo maksimum. Pokazali smo sjajnu hemiju i na terenu i van njega. Veoma sam ponosan na sve.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0