instant fap
NaslovnicaUncategorized

Enes Eminić napustio Stranku za BiH

Enes Eminić napustio Stranku za BiH

Poštovani članovi i simpatizeri Stranke za BiH

Želim da Vas obavijestim da sam podnio ostavku na sve funkcije u SBiH,da sam vratio člansku kartu i da više nisam član SBiH.

Osjećam odgovornost i moralnu obavezu da Vas sve upoznam sa razlozima podnošenja moje ostavke.
Kantonalno vijeće Stranke za BiH USK-a je 25.02.2015.godine održalo sjednicu u Sanskom Mostu kojoj je prisustvovala delegacija iz Centrale stranke u sastavu: predsjednik S BiH, gosp. Amer Jerlagić, dopredsjednik gosp. Gradimir Gojer, te generalni sekretar gosp. Salem Halilović.

Na sastanku su analizirani opći izbori 2014.godine, pozicija stranke prije i poslije izbora, utjecaj vanjskih faktora kao i propusti unutar stranke, koji su doveli do lošeg izbornog rezultata na svim nivoima.

Nakon detaljne analize Kantonalno vijeće SBiH USK-a donijelo je određene zaključke po pitanju daljnjeg rada S BiH na području USK-a, koji se ogledaju u kadrovskoj obnovi i restruktuiranju stranke, stavljanju u funkciju svih osam općinskih organizacija stranke, pripremama za redovni Kongres u oktobru ove godineu ,izborne skupštine kao i pripreme za lokalne izbore 2016.godine

Na pomenutom sastanku delegacija iz Centrale stranke je za izborni neuspjeh stranke „okrivila“ dr.Harisa Silajdžića.Navodno ,po mišljenju“ Delagacije“ oni su čekali da se dr.Silajdžić ponovo uključi u izborni proces i svim neradnicima u SBiH-u obezbijedi još jedan mandat u organima zakonodavne i izvršne vlasti BiH.

U toku rasprave jasno sam iznio stav većine članova SBiH iz USK-a da je osnovni razlog neuspjeha stranke na općim izborima 2014. godine nesposobnost i nerad najodgovorniji članova stranke kao i činjenica da stranka nije imala kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Umjesto utvrđivanja odgovornosti za loš izborni rezultat,preduzimanja neophodnih promjena u radu,priprema za redovni Kongres stranke ,održavanje izbornih Skupština stranke po općinama pristupilo se uvođenju povjereništva u svim općinskim organizacijma koje su insistirale na poštivanju Statuta SBiH-a

Nakon tog sastanka pokušavao sam kao dopredsjednik OO SBiH Sanski Most,dopredsjednik KV SBiH inicirati radne sastanke sa najodgovornijim članovima stranke kako bi pokrenuli određene aktivnosti u vezi jačanja stranke ali,na žalost,nisam uspio.

Posebno želim da istaknem veliko razočaranje u članove SBiH-a koji su imali 8,12,16 godina mandate u Kantonalnim i Federalnim Skupštinama,za svoj „rad“dobivali mjesečno 3-4 hiljade maraka i sada ne poduzimaju ništa da se stanje u SBiH-u popravi.
Kap koja je prelila čašu je ulazak u razne koalicije pri tome grubo kršeći Statut SBiH,ne pitajući bazu za mišljenje i proglašavanjem „nacionalnog interesa“ mjesto Federalnog ministarstva energetike.

Sadašnje rukovodstvo stranke je umjesto demokratije,poštivanja Statuta SBiH,utvrđenog političkog programa,borbe za državu i građane prioritet dalo ličnim interesima po svaku cijenu.

Činjenica da se sjednice OO SBiH Sanski Most kao i KV SBiH Bihać nisu održale od marta do danas dovoljno govore.

Sve sam učinio, što je bilo u mojoj moći, da se evidentno loše stanje promjeni ali,na žalost,nisam uspio.
Svoj rad u Općinskom vijeću Sanski Most ću nastaviti kao samostalni vijećnik,boriću se za razvoj demokratije,vladavinu zakona,zastupati opće interese građana Sanskog Mosta i države BiH.

Svima onima koj su mi dali glas da ih zastupam u OV Sanski Most poručujem da ću i dalje djelovati kao član opozicije i da ću ispuniti sva predizborna obećanja.

Na kraju izražavam svoje veliko zadovoljstvo što sam bio dio političkog projekta SBiH .
Osnivaču SBiH-a dr.Harisu Silajdžiću hvala za sve što je učinio za građane i državu BiH,želim mu dug život i dobro zdravlje

(facebook) Enes Eminic-Pela

KOMENTARI