Engleski komentator priredio šou tokom utrke Lane Pudar: Svi se pitaju je li ona luda

HomeSport

Engleski komentator priredio šou tokom utrke Lane Pudar: Svi se pitaju je li ona luda

Lana Pudar izborila finale na Mediteranskim igrama u disciplini 200 metara delfin

Najbolja bosanskohercegovačka sportistkinja i nova prvakinja Evrope Lana Pudar tema je u brojnim svjetskim medijima, a izdvaja se prijenos engleskog komentatora tokom utrke na 200 metara delfin.

Pudar (16) je došla do najvećih svjetskih medija, a jedan engleski komentator napravio je pravi šou tokom prijenosa utrke.

Komentator nije vjerovao Lani Pudar. Prvo je nabrojao favorite utrke i nije naveo mladu bh. plivačicu, a onda je bio u čudu tokom svih 200 metara dok je bh. plivačica suvereno koračala ka zlatnoj medalji dominantnim plivanjem.

“Vrlo dobar start Lane Pudar. Definitivno napada utrku i to je sigurno. Vidjet ćemo da li može izdržati, lider je. Mislim da ljudi gledaju i govore ‘Jesi li ti luda'”, pitao se engleski komentator.

https://youtu.be/0iJlgvflRoU

Nakon prvih 100 metara, kada je Lana već imala veliku prednost nad rivalkama, komentator je otkrio da sumnja u njenu snagu.

“Ne vjerujem da može izdržati, ali ostaje da vidimo. Svi u Bosni i Hercegovini sada govore ‘Možeš ti to’. Čini se da ostaje bez snage”, rekao je komentator.

Kako se utrka bližila kraju, tako je i novinar mijenjao mišljenje. Priznao je svoju grešku i čestitao mladoj Mostarki.

“Ovo će biti nevjerovatno ako izdrži. Znate šta? Ona će izdržati! Ovo je izvanredan način plivanja. Kakvo plivanje, kakva utrka. Ona je prvakinja Evrope. Ma da, šta ja znam, ona zna bolje od mene”, zaključio je engleski komentator u vrlo zanimljivom prijenosu utrke.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: