instant fap
NaslovnicaUncategorized

Fikret Hodžić, popularni TV voditelj: Naljeto berem prve maline sa svojih 20 dunuma

Fikret Hodžić, popularni TV voditelj: Naljeto berem prve maline sa svojih 20 dunuma

Iako je radio na Hayatu, u voditeljski posao Fikreta Hodžića je „gurnula“ Anđelina Đoli, kada je sa kolegom krenuo u potragu za njom. Tada su čelnici ove kuće vidjeli njegov dar, a on je svojim šarmom, spontanošću ali i izrazitom duhovitošću za kratko vrijeme osvojio publiku i postao jedan od najomiljenijih voditelja. Ponekad bi i njemu samom bilo nezgodno jer bi se veća gužva na snimanju emisija „Zvijezda možeš biti Ti“, stvorila oko njega, te bi on više davao autograma i slikao nego što su to činili mladi pjevači. A on je samo radio svoj posao.

Na samom početku svoje karijere najave je dijelio sa Ammarom Švrakićem. Iako su mnogi pokušavali da ih zavade i od njih naprave rivale, nisu uspjevali…sve do sada, kada su u Hayat produkciji odlučili da ih da ih u pravom smislu naprave rivalima kroz emisiju „Kako se zove“.

https://youtu.be/Es-w9zXQNC8

Ne bih mogao igrati svog oca na filmu

Pored rada na malim ekranima, Fikret je u djelo pretočio svoju životnu priču, a njegova knjiga „I ja sam iz Srebrenice“ u 2013/2014. bila je jedna od najčitanijih. Stoga su se svi očekivali nastavak, no kako nam on reče, priča o knjizi se nastavlja ali ne i knjiga. Naime, njegova želja je ovo pretvoriti u film, a sa Harisom Pašovićem već je završio jedan dio priče, gdje je on već uradio scenarij. Sada nedostaje onoj bitan faktor – novac, i da se to realizuje.

Na pitanje koje glumačko ime bi volio da vidi na filmu kao svog rahmetli oca, kaže da o tome neće ni da razmišlja. Te stvari je pustio Pašoviću, i čak mu rekao da mu i ne govori do početka snimanja. A, kako kroz voditeljski posao pokazuje i glumačko umijeće pomislili smo da bi možda mogao i on zaigrati u tom filmu i tako dati „jači pečat“.

– Ne. Za to nikako ne bih imao snage. To je zalogaj koji ne bih mogao „progutati“. Naročito igrati svog oca…Nikako – kazao nam je Fikret koji iskreno kaže da bi se volio okušati kao glumac, i da je o tome još kao dječak sanjao kroz neke svoje dramske sekcije.

No, do filma još ima dosta da se radi na knjizi. A to su promocije, i upravo se sprema za Ameriku gdje će ostati cijeli mjesec, a onda i prevodi knjige. Već je prevedena na turski, a u planu je i knjiga sa engleskim prevodom.

Bavit ću se malinama

Malo je onih koji znaju da je ovaj voditelj odlučio u svojoj rodnoj Srebrenici otvoriti vlastiti biznis. Naime, u posljednje vrijeme Fikret se dao u poljoprivredu, i na svom imanju zasadio maline. To je nešto čime će se baviti, definitivno, u budućnosti.

One su mu poriv da dođe do novca i ukoliko se ne nađu sredstva za snimanje filma da ga sam finansira za nekoliko godina. Jer, kako nam na kraju reće, za svog života želi snimiti film o Srebrenici, i traženju nestalih… a on kosti svog oca još uvijek traži.

KOMENTARI