instant fap
NaslovnicaSanski MostSport

Finalna utakmica Kupa USK-a 28. jula

Finalna utakmica  Kupa USK-a 28. jula

Iako su proslavili osvajanje šampionske titule u drugoligaškom prvenstvu i ulazak u Prvu ligu Federacije BiH, nogometaše „Podgrmeča“ u ovoj takmičarskoj sezoni čeka jedna značajna utakmica, finale KUP-a BiH za područje Unsko – sanskog kantona.
Protivnik sanskim nogometašima je momčad „Krajine“ iz Cazina. Ranije je bilo najavljeno da će se finale KUP-a USK  odigrati danas, 20. juna, u Vrnograču kod Velike Kladuše, ali je ova utakmica odgođena za 28. juli. Kako su nas informisali iz NK „Podgrmeč“, na adresu kluba je od Nogometnog saveza USK došla odluka o odgađanju utakmice, ali se još ne zna mjesto održavanja finalne utakmice. Iako u „Podgrmeču“  nisu željeli dati komentar o novom terminu finalne utakmice, istina je će se ona odigrati u pripremnoim periodu za prvenstvo Prve lige Federacije BiH koje počinje 11. augusta. Tako će i za „Podgrmeč“ i „Krajinu“ utakmica dobro doći za provjeru igrača pred nastupajuće teške prvenstvene okršaje.
Pomenimo, sanski nogometaši su u prvom kolu ovogodišnjeg KUP-a bili slobodni, u drugom kolu najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji su kod kuće  porazili momčad „Sloge“ iz Bosanske Otoke, u trećem kolu su u Bosanskoj Krupi savladali momčad „Željezničara“ , te u polufinalnoj utakmici na gostovanju pobjedili NK „Omladinac“ iz Pokoja.
Ulaskom u finale KUP-a USK,  „Podgrmeč“ je objezbjedio i plasman među 32 ekipe na prostoru Federacije BiH.