instant fap
NaslovnicaSanski Most

Vanjski bazen počeo sa radom

Vanjski bazen počeo sa radom

Vanjski bazen na lokalitetu banje Ilidža jučer je pušten i funkciju i otvoren za posjetioce, potvrdio je direktor ove firme, Mirnes Burnić.

On je istakao kako su prije mjesec dana u upotrebu pušteni zatvoreni bazeni, te da su u funkciji i sobe za iznajmljivanje. Burnić ističe kako se ove godine, zbog aktuelnih građevinskih radova koji su u toku, malo zakasnilo s početkom turističke sezone, ali da će u narednom periodu svi raspoloživi kapaciteti banjskog kompleksa biti na usluzi posjetiocima.

Kako je već poznato, prije nekoliko mjeseci na lokalitetu banjsko liječilišnog centra “Sanska Ilidža” kod Sanskog Mosta, počela je izgradnja novih turističkih sadržaja, a u proširenje ovog kompleksa u tri godine bit će uloženo oko pet miliona maraka. Banja Ilidža poznato je lječilište sa termalnom vodom, kojeg je prije tri godine privatizirao Aziz Mujdžić, biznismen porijeklom iz Prijedora koji skoro četrdeset godina živi i radi u Švedskoj. Kupac je na ovoj lokaciji najavio izgradnju savremenog banjskog i rekreativnog kompleksa sa brojnim turističkim, sportskim i ugostiteljskim sadržajima.

U planu je proširenje postojećeg velikog bazena, izgradnja restorana sa 120 mjesta, fitnes sale, prostora za fizioterapiju, saune, te dodatnih smještajnih kapaciteta. “Cjelokupan projekat bit trebao biti završen do sredine ili do kraja 2014. godine, a za to vrijeme u kompleks će biti uloženo oko pet miliona maraka”, kazao je Burnić. Investitor se odlučio da obnovu i proširenje kompleksa ne povjeri jednom izvođaču, već da za svaki dio posla bude angažavana po jedna firma. Banjom Sanska Ilidža, prije nego je prešla u privatne ruke, upravljalo je Općinska organizacija ratnih vojnih invalida Sanski Most Erving SM, koji nisu uspjeli pronaći održiv koncept poslovanja.

Novi kupac odlučio je da iskoristi potencijale izvorišta ljekovite vode i da Sansku Ilidžu pretvori u jedno od najprepoznatljivijih turističkih destinacija na ovom području.