Firma “Austronet” iz Kozarca povećala proizvodnju za 7,8 posto

HomeLokalne temeOstalo

Firma “Austronet” iz Kozarca povećala proizvodnju za 7,8 posto

Video Hoću kući: ‘Onaj tamo’ i ‘ovaj ovdje’ sistem

Enes Kahrimanović, direktor “Austroneta”, izvozno orijentiranog preduzeća iz Kozarca kod Prijedora koje se bavi proizvodnjom zaštitnih mreža, 2015 godinu ocijenio je vrlo uspješnom.

-U odnosu na 2014. godinu, proizvodnju smo povećali za 7,8 posto. Imali smo i značajna ulaganja, oko pola miliona maraka, u novu proizvodnu halu koju planiramo u rad pustiti u drugoj polovini 2016. godine. Imamo zagarantirano tržište u kojem proširujemo uslužni dio vezan za pranje i čišćenje “Soliday” jedara koja smo ranije plasirali na tržište EU. I to bi trebalo biti aktuelno u drugoj polovini godine – kazao je Kahrimanović.

U 2015. dobio je priznanje menadžer godine srednje i jugoistočne Evrope, dok je kompanija dobila laskavo priznanje od Evropskog pokreta za Bosnu i Hercegovinu, kao evropski odgovorna kompanija u 2015. godini.

Inače Kahrimanović priznaje da je mnogo dobrih stvari prepisao iz austrijskog poduzetništva i da to primjenjuje u “Austronetu”, koji je i osnovan austrijskim kapitalom.

-Počevši od uvjeta za rad, uređenja okoliša i zaštite životne sredine, politike kvaliteta proizvoda do odgovornosti radnika čiji je dobar rad stimuliran i nagrađen – kazao je Kahrimanović.

Kahrimanović navodi da će 75 zaposlenih uz 12 plata, isplaćen regres i sve benefite, poput zajedničkog druženja, na kraju godine dobiti mnogima nezamislivu 13. platu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0