instant fap
Naslovnicainmedia danas

Fiskulturna sala u novom ruhu

Fiskulturna sala u novom ruhu

Renovirana fiskulturna sala u Osnovnoj školi „Mahala“ jučer je svečano puštena u upotrebu, a ovom svečanom činu prisustvovali su prosvjetni radnici ove škole te predstavnici lokalne vlasti i donatora koji su pomogli da se urade građevinski radovi.

Prije nekoliko mjeseci pokrenut je projekat renoviranja školske sale koja je bila u vrlo lošem stanju i praktično neuslovnaza izvođenje nastave fizičkog vaspitanja. Zahvaljujući agilnom i vrijednom direktoru ove obrazovne ustanove, Mehi Batiću, pronađeni su brojni donatori koji su obezbjedili značajana finansijska sredstva, a sve su podržali Općina Sanski Most, Općinski sportski savez i Vlada Unsko sanskog kantona. Promijenjen je krov na objektu, urađeni zidovi, parket i grijanje te tako stvoreni optimalni uslovi za sportske i druge aktivnosti.

Direktor škole, Meho Batić,zahvalio je svima koji su dali doprinos da se ovaj projekat uspješno privede kraju. Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, naglasio je kako je ovo primjer da se vlastitim aktivizmom mogu uraditi brojne pozitivne stvari. Njemu je ujedno pripala i čast da obnovljeni objekat svečano otvori. Učenicima u ovoj obrazovnoj ustanovi u budućnosti će na raspolaganju biti moderno uređena i funkcionalna fiskulturna sala. Batić kaže kako im je plan, da poslije uređenja sale osiguraju neophodna sredstva kako bi se pristupilo rekonstrukciji i renoviranju svlačionica te mokrih čvorova, koji se također nalaze u lošem i dotrajalom stanju. 

Predstavnici općinske vlasti obećali su podršku kada je riječ o tim projektima.

KOMENTARI