instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Frizerka iz Zagreba dobila više od 3000 eura kazne jer je digla cijenu za 36 centi

Frizerka iz Zagreba dobila više od 3000 eura kazne jer je digla cijenu za 36 centi

Frizerka iz Zagreba u grupi udruženja ‘Glas poduzetnika’ objavila prekršajni nalog koji je dobila zbog konvertiranih cijena u euro, a sporne su dvije cijene koje su više za 36 i 9 centi.

Andrej Plenković u utorak je na Parlamentu rekao kako je Državni inspektorat izrekao 151 novčanu kaznu, koje iznose 234.000 eura, za subjekte koji su se kod uvođenja počeli ponašati po nepoštenim poslovnim praksama.

Među kažnjenima je i frizerka koja je rješenje inspektorata objavila u Facebook grupi udruženja ‘Glas poduzetnika’ te se požalila kako su se fokusirali na ‘povećanje’ cijena, a da su ignorirali cijene koje su u cjeniku ‘zaokružene’ na niže, prenosi Poslovni.hr

Kaže kako je i poskupljenje potkrijepila dokazom o povećanju troškova Čistoće i struje u Zagrebu te su joj, kako je objavila, odrezali kaznu od 1990,84 eura za okrivljenu pravnu osobu i još 1327,23 eura za okrivljenu odgovornu osobu!

Najlakše je udariti po malim ljudima, kad ćete krenuti na trgovce i malo veće ribe’, pitaju se u komentarima ispod posta o kažnjenoj frizerki.

U prekršajnom nalogu piše kako su inspektori kontrolisali cijene njenih usluga na dan 31. 12. te prve račune u ovoj godini. Utvrdili su da je povećala cijenu bojenja i frizure kratke kose i to za 0,45 posto. Naime, ona je bojenje koje je koštalo 150 kuna pretvorila u 20 eura, a ne 19,91. Isto su nepravilnim ocijenili i žensko šišanje koje je bilo 50 kuna (6,64 eura) koje je pretvorila u 7 eura.

U rješenju isto navode da je frizerka Sabina Samadržija izjavila kako je dijelu usluga snižena cijena, a da i frizuru, koja je koštala 50 kuna, sada naplaćuje 4 eura, što je znatno niže.

Samardžija je nakon svega objavila u četvrtak i kako šalje prigovor na prekršajni nalog Inspektorata.

KOMENTARI