instant fap

Gary Lineker rekao za muslimanske igrače “da jedu travu” pa se morao izvinuti

Bivši engleski reprezentativac, a danas jedno od prepoznatljivih sportskih komentatorskih lica BBC-ja Gary Lineker morao se izvinuti za uvredljiv komentar prema dvojici muslimanskih nogometaša tokom direktnog prenosa utakmice na televiziji Al Jazeera. Gaf je Lineker napravio tokom komentarisanje utakmice Lige prvaka između Schalkea i Montpelliera, u trenucima kada je francuska ekipa povela.

Naime, prilikom proslave pogotka, Francuz Karim Ait-Fana i Marokanac Younes Belhanda spustili su se na koljena i pognuli glavu, a Lineker je scenu prokomentirao riječima “da jedu travu”. Ovakav način proslave pogotka česta je pojava kod muslimanskih igrača.

“Sjajan trud Karim Ait-Fane koji je pogodio izvan šesnaesterca, a zatim jeo travu”, bio je komentar Linekera koji je naišao na oštre kritike. S druge strane, sam komentator izjavio je da mu nije bilo jasno šta su igrači u tom trenutku radili.

“Žao mi je, ali nisam upoznat sa religijom svakog igrača”, napisao je Lineker na svojoj internet stranici.

Inače, Lineker ima klauzulu u ugovoru sa BBC-jem koji mu omogućuje da može sa strane raditi i za neki drugu TV kanal, prenosi Daily Mail.

KOMENTARI