instant fap

Gdje god otputuju, vrate se s medaljom

Škola fudbala Šampion iz sarajevskog naselja Otes u Opštini Ilidža, počela je s radom sredinom 2009. godine, a do danas, nakon devet godina rada, kroz školu je prošlo preko 700 dječaka i djevojčica.

“Imamo par igrača koji su ponikli u našoj školi i nastavili profesionalno igrati fudbal. Najpoznatiji našoj javnosti je svakako Asmir Suljić, prvotimac Sarajeva. Obzirom na teške uslove u kojima radimo jer još uvijek nemamo svoje terene, Suljić je naš ogroman uspjeh”, kazao nam je prvi čovjek Šampiona Senad Hodžić, koji ima titulu diplomiranog višeg sportskog trenera.

Šampioni su bili učesnici i pobjednici mnogih turnira i liga u zemlji i inostranstvu. Turniri u Salzburgu i Ljubljani, dva puta u Murskoj Soboti, Igalu, Jahorini, zatim, najmasovniji Međunarodni turnir u Sarajevu na kojem su dva puta zaredom osvojili prvo mjesto, samo su neka od putovanja sa kojih su se Ilidžanci vratili s medaljama.

“Nedavno smo u Igalu po drugi put učestvovali na tradicionalnom Međunarodnom turniru prijateljstva na kojem su bile ekipe iz BiH, Hrvatske, Srbije, Rusije, Švedske i domaćina Crne Gore.”, kaže Hodžić, te dodaje:

“Učestvovali smo sa dvije ekipe, dječacima 1998. i 1999. godišta, te onima rođenim 2000. i 2001. godine. Ovi prvi su bili četvrti, dok je mlađima propalo prvo mjesto. U finalu smo bili bolji od Igala sa 2:1. Osim Igala, ove godine smo osvojili turnir ”Ilidža 2012”, zimsku ligu ”Mirza Bašić” u Hadžićima, “Šampion Junior Kup 2012.”, kao i druge kupove i lige u Sarajevu.”, rekao nam je Senad Hodžić.

U aprilu mjesecu naredne godine talenti ŠF Šampion će, kako sada stvari stoje, biti učesnici jednog velikog turnira u Njemačkoj u Štutgartu, a planira se odlazak i na turnir u Barceloni.

KOMENTARI