instant fap

Gdje su nestali:Amila Glamočak, Fazla, Nino Pršeš, Edvin Po, Omer Livnjak, Izet Gegaj, Džana Šaković…

Gdje su nestali:Amila Glamočak, Fazla, Nino Pršeš, Edvin Po, Omer Livnjak, Izet Gegaj, Džana Šaković…

Sjećamo se poratne euforije oko Edvina Poa, a onda se oženi i nestade. Kažu da je iz porodice sa značajnim imovinskim stanjem pa možemo i pretpostaviti kako je nastavio dalje.
Za Mirsadu Čizmić, izvanrednu pjevačicu, znamo da je negdje u Austriji te da je rodila i drugo dijete i da, što se tiče estrade, “raducka”. Zahidi Alikadić, isto tako, ljubav i bračne luke bile su prekretnica, odnosno odvajanje od estrade. Bišćanka Asmira samo je “nestala”. Hajrija Bojadžija, pjevačica i tekstopisac vrlo rijetko se pojavljuje, gotovo nikako u posljednje vrijeme. Dinka Mujagić, solistica “Druge obale” iz Brčkog svoju pažnju nakon ulaska u brak preusmjerila je u kozmetički salon koji je otvorila. Omer Livnjak je napustio Bosnu i svoju dugogodišnju uspješnu karijeru i preselio u Italiju, gdje mu živi obitelj.

Fistika se već duže vremena ne oglašava na estradi. Džana Šaković je sve podredila porodici i puno uspješnijem suprugu. Omer Dizdarević je otišao u biznis. Ramo Legenda kao da je u zemlju propao, nakon velikog hita “Tuđe ruke, tuđe usne” naprosto nestade. Sa grupom “Seven Up” znamo šta je bilo, Alma Bandić se okrenula svojoj radio postaji, porodici i politici. Izet Gegaj, isto tako, u muzici već duže vremena ne funkcionira. Amila Glamočak je napustila pjevanje, bar pjesme onog karaktera koje je pjevala do unazad nekoliko godina.

Kako ode Fazlin “Mujo u mornare” ode i Fazla negdje, isto kao i Nino Pršeš, “Konvoj”… Mahirov “Beat house” ne postoji, ali Mahir je još uvijek u muzici. Omer Raković ne funkcionira kao pjevač, ali je zato još uvijek izvanredan muzičar. Vela je, da podsjetimo, s pjesmom “Idi, idi ne brini” zajedno s pjesmom otišla, Nela Bijanić se tu i tamo “vrti” po estradi. Safet Alija, kompozitor i vlasnik jednog od najvećih predratnih hitova “Evo dajem zadnji groš” živi u Njemačkoj i ne oglašava se.

“Slobodna djevojka” Đina i pored atraktivnih fotografija i svega ostalog kao da se oslobodila estrade. Nema ni Amelli, ni Vesne Rivas, ima ali je nema u muzici. Nema izvanrednog Eldina Midžana, muzičara a isto tako dobrog pjevača. Sjećamo ga se sa “Bihaćkog festivala” kada je odnio nagradu s pjesmama “Ako bude sreće” i “Bez tebe”.

Svako od njih posjedovao je svoje kvalitete i još puno njihovih kolega i kolegica iz raznih muzičkih kategorija, no čini se većina njih vidjela da treba tražiti “hljeba” u nekom drugom poslu. Estradna je kriza, ipak!

KOMENTARI