-godišnjak pucao iz puškomitraljeza i zaustavio željeznički saobraćaj

HomeVijestiBiH

-godišnjak pucao iz puškomitraljeza i zaustavio željeznički saobraćaj

Utvrđeni rezultati izbora u Doboju i Srebrenici

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 su jučer identifikovali lice V.Đ. (2000) sa područja grada Doboja, koje je istog dana iza ponoći s vatrenim oružjem nanijelo oštećenja na elektro-napojnoj odnosno kontakt mreži, usljed čega je došlo do obustave željezničkog saobraćaja na lijevom kolosijeku za vozove, koji saobraćaju na relaciji Maglaj-Doboj.

Istog dana na području grada Doboja izvršen je pretres stana i drugih prostorija vlasništvo lica Lj.Đ. a koje koristi lice V.Đ., prilikom čega je pronađen i oduzet puško-mitraljez, sa tri okvira za municiju, 140 komada različite municije i okviri za automatsku pušku bez municije.

“Operativnim saznanjima utvrđeno je da je lice V.Đ. od lica M.S. s područja grada Doboja uzelo automatsku pušku 13.01.2019. godine, te da je istu vratilo drugog dana u podnevnim časovima. Kod lica M.S je pronađena i oduzeta automatska puška kao i tri okvira za municiju, gdje se u jednom okviru nalazilo devet komada municije. Takođe, istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi lica M.S., prilikom čega je pronađena i oduzeta jedna automatska puška, jedna prepravljena puška „Špagin“, ručni bacač raketa, 1689 komada različite puščane municije, tri tromblonska metka, tri ručne bombe i četiri komada trotilskog eksploziva“, saopćeno je iz PU Doboj.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica V.Đ. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj za izvršeno krivično djelo „Oštećenje ili uništenje javnih uređaja“ i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok će protiv lica M.S., Lj.Đ. i M.S. biti dostavljen Izvještaj za izvršeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: