instant fap
NaslovnicaTech & Gadgets

Google kratkim teaserom najavio preklopni smartphone Pixel Fold

Google kratkim teaserom najavio preklopni smartphone Pixel Fold

Kompanija Google je napokon potvrdila glasine i zvanično najavila dolazak svog preklopnog smartphonea pod nazivom Pixel Fold.

Google je tokom svoje I/O 2023 konferencije pokazao kratki teaser kojim je najavio predstavljanje svog prvog preklopnog mobitela Pixel Fold za 10. maj.

Detalja o samom uređaju još uvijek nema, no teaser pokazuje da se otvara slično kao i Samsungovi Galaxy Z Fold uređaji. Također, u klipu je pokazan izgled unutrašnjeg ekrana.

Modul kamere na stražnjem dijelu mobitela je sličan onim koje imaju drugi Pixel uređaji, no ipak nije toliko istaknut.

CNBC je u aprilu objavio da će Pixel Fold biti 5,6-inčni mobitel koji se transformiše u 7,6-inčni tablet. Pokretat će ga Googleov Tensor G2 procesor, a posjedovat će “najizdržljiviju šarku koja je viđena na jednom preklopnom uređaju”. Cijena uređaja će biti nešto veća od 1.700 dolara, dok Samsungov najnoviji preklopni uređaj Galaxy Z Fold 4 košta 1.799 dolara.

Mnogi su očekivali da će Pixel Fold vidjeti još prošle godine, no on se nije pojavio na konferenciji I/O 2022. Ipak, glasine su nastavile kružiti dok se Google fokusirao na to da nauči Android developere da prilagode svoje aplikacije kako bi bile kompatibilne s preklopnim uređajima i većim ekranima. To bi se moglo isplatiti naredne sedmice, odnosno 10. maja, kada kompanija predstavi smartphone Pixel Fold, ali i novi Pixel Tablet.

KOMENTARI