instant fap
NaslovnicaAUTO

Igra F1 23 izlazi 16. juna: Vraća se mod Braking Point, uvrštena staza u Las Vegasu

Igra F1 23 izlazi 16. juna: Vraća se mod Braking Point, uvrštena staza u Las Vegasu

Nova igra F1 23 uskoro stiže na konzole i PC, a fanovi mogu očekivati niz noviteta.

F1 23 će biti dostupan do 16. juna ove godine na konzolama PlayStation i Xbox, kao i na PC-u, a vraća se Braking Point, melodramatičan mod priče koji se prvi put pojavio u igri za 2021. godinu. Međutim, ovog puta je riječ o potpuno novi tim Konnersport. Vraća se i “heroj” Aiden Jackson, kao i njegov glavni rival Devon Butler, no ovog puta im se pridužuje Butlerova sestra Callie Mayer, F2 šampionka koja traži mjesto u F1 ekipi uvodeći porodičnu politiku u sportsku akciju.

Iako će Braking Point 2 vjerovatno privući najviše pažnje, bit će promjena i poboljšanja na drugim mjestima. U igri je i nova staza u Las Vegasu, koju će igrači moći iskusiti mjesecima prije prave utrke Formule 1. Njoj se pridužuje staza Qatari Losail.

Obećana su i ažuriranja fizike i korac ka sistemu koji će minimizirati haos u prvom zavoju tokom online utrka.

Igračima će biti dostupan i F1 World mod, koji će im omogućiti na naprave bolid i trkaći tim za online takmičenje otvaranjem “paketa” zarađenih u igri ili plaćenih novcem. To jezapravo F1 verzija FIFA-inog Ultimate Team stila sistema napredovanja.

Konačno, tu su i dodatne funkcije koje je tražila gaming zajednica, a među njima su crvene zastave tokom utrka, zajedno sa svim taktičkim mogućnostima koje one uključuju.

KOMENTARI