Grad je zanijemio. Napustila si nas prerano..

Homeinmedia danas

Grad je zanijemio. Napustila si nas prerano..

Svaki Vaš osmijeh vrijedi života: “Ko nekad u 8”

Tvoja mama i mi smo imali još jako mnogo neostvareni želja i planova. Duša me boli da nam je zadnju godinu dana uskraćeno da se viđamo od straha od pandemije.

Tvoja mama te je čuvala kao pero na dlanu i ako bi jači vjetar puhnuo ona bi svoj dlan zatvorila da zaštiti svoju Eminu. Znala si mi se zahvaliti, a ja nisam bila svjesna zašto sve što sam učinila ovog trenutka smatram da je bilo premalo.

Emina nije umrla od korone, ali joj je strah i želja da dijeli sretne trenutke s onima koji je vole a voli je cijeli naš grad, doprinijeli njenoj situaciji. Od tog straha te neki dan nisam ni ja zagrlila, a trebala sam.

Možda sam te trebalo bar više puta zvati na telefon, da mi kažeš, Ami volim te.Da ti čujem glas još jednom. A nisam. Trebala sam. O tvojoj mami bi mogla knjigu napisati jer ti si joj bila život i cijeli svijet zajedno s bratom.

Žena prema kojoj imam veliki Respekt. Ne, ne opraštam se od tebe Meleku, jer dok živimo mi živjet ćeš i ti s nama.

Danas se sastaješ s tvojim tatom kojeg si izgubila u ratu. Znate šta mi je moja Emina rekla na mezaru šehida kad smo posjetili. Meni Ami ova zemlja na njega miriše.

Porodici sabur, a našoj Emini da Allah dragi podari Džennet.

Amela Omić

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: