instant fap
NaslovnicaVijesti

Grčki političar se potukao sa kolegicom, drugu polio vodom

Grčki političar se potukao sa kolegicom, drugu polio vodom

Portparol grčke stranke krajnje desnice “Zlatna zora” Ilijas Kasidijaris polio je vodom iz čaše ženu iz ljevičarske stranke, dok je drugu ošamario tokom televizijskog programa emitovanog uživo, nakon čega je tužilac objavio nalog za njegovo hapšenje.

“Jutarnji program” na privatnoj televizijskoj stanici “Antena” prekinut je zbog incidenta i Kasidijaris je zaključan u sobu u studiju, ali je provalio vrata i pobjegao.

Neimenovani sudski zvaničnik rekao je da je policiji naređeno da ga pronađe i uhapsi.

Tokom programa vodila se diskusija o izborima zakazanim za 17. jun i Kasidijaris je vodom polio članicu ljevičarske stranke Reni Duru, nazivajući je “smiješnom” i “komunistkinjom”.

Dok su ostali učesnici iznenađeno promatrali incident, zamjenik lidera Komunističke partije Lijana Kaneli je intervenisala i novinama je gađala Kasidijarisa, koji je ustao, gurnuo je i udario je u lice.

“Zlatna zora” je osvojila poslanička mjesta na izborima održanim 6. maja, što je izazvalo talas nezadovoljstva među ilegalnim imigrantima u Grčkoj.

Ova stranka negira da je neonacistička, mada je njen lider Nikolas Maihalolijakos oponašao nacistički pozdrav i negiro holokaust.

U saopštenju objavljenom na svojoj internet stranici “Zlatna zora” navodi da je Kasidijaris bio isprovociran.

Policija Kasidijarisa, koji je član parlamenta, traži zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih povreda, za šta je predviđena zatvorska kazna u trajanju do deset godina zatvora.

Presuda, ipak, može biti preinačena u novčanu kaznu.

http://www.youtube.com/watch?v=GFmroBsfGRY&feature=player_detailpage