instant fap
NaslovnicaUncategorized

Grupa A: Grčka – Rusija 1:0

Grupa A: Grčka – Rusija 1:0

Golom Karagunisa na isteku prvog dijela utakmice, Grčka se potpuno neočekivano plasirala u četvrtfinale EP, dok Rusi na opće iznenađenje idu kući.

Prvi su zaprijetili Grci u 5. minuti, kada je nakon kornera Karagunisa, Kacuranis  imao prvu dobru šansu za Grčku, ali je Malafejev odbranio. Keržakov je u 13. minuti zaprijetio na drugoj strani, udarcem sa dvadesetak metara, a lopta je prohujala pored grčkog gola.

Žirkov je u 17. minuti sjajno prošao po lijevoj strani, ali na povratnu loptu nije niko natrčao, pa je ostalo 0:0. Rusi su u tim trenucima kontrolisali utakmicu i više napadali, stvorivši nekoliko poluprilika, ali nije bilo promjene rezultata.

Na nova uzbuđenja se čekalo do 40. minute, kada je Žirkov sa dvadesetak metara šutirao preko prečke, ali veoma blizu grčkog gola. Ipak, kada se činilo da će se na odmor otići bez golova, ruska odbrana je pogriješila u drgoj minuti sudijske nadoknade, lopta je došla do Karagunisa, koji prizemnim šutem matira Malafejeva za veliko vodstvo Grka.

Širokov je u 50. minuti prvi zaprijetio u nastavku, ali je loše zahvatio loptu sa petnaestak metara, koja je otišla pored gola. Denisov je odlično šutirao njegovom slabijom lijevom nogom sa 25 metara u 57. minuti, ali opet pored gola i nije bilo promjene rezultata i pored ruske ofanzive. Veliku priliku su Grci imali u 59. minuti, nakon prodora Torosidisa, ali je Anjukov u posljednji trenutak izbacio loptu u korner.

Cavelas je u 70. minuti fenomenalno izveo slobodan udarac, ali je pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa i Rusija je imala mnogo sreće da već tada ne počne pakovati kofere za povratak kući.

Pokušali su Rusi za izmjenama promijeniti tok igre, ali do kraja meča su vrlo jalovo napadali. Najbolju šansu je imao Džagoev u 84. minuti, nakon udarca glavom lopta je prohujala pored stative Grčke i desilo se ono što je malo ko mogao očekivati. Rusija je eliminisana, nakon vrlo impresivnog izdanja u prva dva kola, što ipak nije bilo dovoljno, dok će Grci, iako mahom otpisani od sviju, igrati u četvrtfinalu.