instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Hadžikadić se predstavio Sanjanima

Hadžikadić se predstavio Sanjanima

Bliži nam se izborna kampanja, a brojni politički subjekti već su odavno krenuli u prezentaciju svojih političkih programa građanima.

Javnu tribinu u Sanskom Mostu održao je Mirsad Hadžikadić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Hadžikadić je Sanjanima predstavio svoju političku platformu i program s kojim ulazi u trku za mjesto bošnjačkog člana u Predsjedništvu BiH.

Prema njegovim riječima, ključna stvar za Bosnu i Hercegovinu je promjena percepcije njenih građana i preuzimanje odgovornosti za sadašnje stanje u zemlji. Hadžikadić je istakao kako će  građanska država, mladi, sigurnost i kvalitet života biti u fokusu njegovog djelovanja, kako kroz direktne ingerencije člana predsjedništva BiH, tako i kroz njegov uticaj u privredi i društvu.

Prema njegovim riječima, poseban akcenat treba staviti na razvoj ekonomije kao ključne spone koja će povezati razjedinjeno bosanskohercegovačko društvo. Privredu, kako je istakao, treba pokrenuti kroz niz ekonomskih reformi koje trebaju rasteretiti poslodavce.

Mirsad Hadžikadić je osnivač i predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Vašingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti.

Trenutno obnaša funkciju izvršnog direktora analitičkih programa iz oblasti Analitike na svim koledžima Univerziteta Sjeverne Karoline u Šarloti. Dobitnik je nagrade za životno djelo udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Šarlote.

U centar svakog svog društvenog djelovanja stavlja nauk i razvoj. Hadžikadić je istakao kako se odlučio kandidirati za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH kako bi svoje znanje i iskustvo stavio u funkciju razvoja i izgradnje moderne i razvijene Bosne i Hercegovine.

 

KOMENTARI