instant fap
NaslovnicaSport

Hajduk već ima više od 82.000 članova kluba, zarada od članarina je impozantna

Hajduk već ima više od 82.000 članova kluba, zarada od članarina je impozantna

Splitski Hajduk premašio je brojku od 82.000 članova kluba, a hrvatski mediji otkrivaju koliko je ovaj klub zaradio samo od članarina koje su uplatili navijači.

Kako se navodi, ukupan prihod Hajduka za brojku od 82.000 članova kluba je 1,3 miliona eura, no tu se navijači ne žele zaustaviti i kako je ranije najavljeno, pokušat će doći do nestvarne brojke od 112.000 članova.

Cilj je, da sve bude jasno, da se poklopi brojka članova sa 112. godišnjicom kluba, a koja se proslavila u februaru ove godine.

Biti član Hajduka nije “bez povlastica”, a hrvatski mediji navode kako svi oni koji su članovi, pored toga što imaju brojne popuste i mogućnosti pri kupovinama, učestvuju i u biranju Nadzornog odbora kluba.

Također, navodi se i kako članovi kluba imaju prednost pri kupovini ulaznica, što se najbolje vidi uoči narednog meča protiv Rijeke, gdje su u samo nekoliko dana rasprodali čitav Poljud.

Prošle godine su navijači Hajduka postavili rekord sa čak 90.480 članova, čime je ovaj klub iz Splita bio u samom evropskom i svjetskom vrhu.

KOMENTARI