Halilhodžić otkrio naredni potez Nantesa nakon pronalaska Salinog tijela

Halilhodžić otkrio naredni potez Nantesa nakon pronalaska Salinog tijela

Tijelo Emiliana Sale je konačno pronađeno, crne sumnje da je argentinski napadač preminuo su se obistinile.

Na press konferneciji Vahid Halilhodžić je najavio kako će Nantes napraviti skromnu ceremoniju povodom smrti svog bivšeg igrača.

“Uvijek smo čuvali nadu, ali smo znali da je to utopija, iluzija. Situacija je još uvijek užasna. Trebamo odati počast koji će ostaviti vječni trag u klubu zbog svog ponašanja i skromnosti, ne samo kao igrač. Vidio sam da mu je skoro svako odao počast. Pred trening ćemo napraviti malu ceremoniju da ga ispoštujemo s ponosom i skromnošću, onakav kakav je i bio. Da li ćemo poslije toga trenirati ili ne, to je nešto drugo…”

Upitan je bh. stručnjak da navijačima Cardiffa predstavi Salu.

“Sala je bio ljubazan, nesebičan, dobronamjeran. Dosta je egoizma u fudbalu, ali on je predstavljao suprotnost. Njega ste mogli samo voljeti. Došao je da se podzravi, drugi su odlazili bez pozdrava. Rekao sam mu da nikada nije platio za šampanjac. Rekao mi je da će se vratiti i platiti, ovo je zaista tužno”.

O tome da Nantes traži novac od transfera nije htio puno govoriti.

“Ne želim da pričam o tome. To nije moj problem. Ne želim da ulazim u to. Odvratno je pričati o novcu u ovom trenutku”.

S obzirom da će tijelo biti transpontirano u Argentinu Halilhodžić je najavio da će Nantes tražiti odgodu nekog od narednih mečeva, a nepoznato je da li će putovati na sahranu. Klub bi trebali predstavljati igrači koji su bili bliski Sali.

Nantes iz upotrebe povukao dres s brojem devet

Argentinski napadač Emiliano Sala proglašen je zvanično mrtvim nakon što je u olupini aviona identifikovano njegovo tijelo.

Ova vijest potvrđena je kasno sinoć, a Nantes se oglasio na zvaničnoj klupskoj stranici istaknuvši između ostalog kako će Sala zauvijek biti klupska legenda.

“Emiliano je ostavio svoj trag, baš kao i mnogi navijači, želimo povući iz upotrebe broj 9”, saopšteno je iz Nantesa.

Sala je 21. januara nestao sa avionom kada je iz Nantesa letio prema Cardiffu gdje je trebao odraditi prvi trening sa novom ekipom. No, kobni let nikada nije stigao na odredište.

KOMENTARI