Halilović za Goal: U Barci su sretni mojim napretkom, iduće se sezone ne vidim u Gijonu

HomeSport

Halilović za Goal: U Barci su sretni mojim napretkom, iduće se sezone ne vidim u Gijonu

Halilović: Najdraži mi je dres Dinamov iz debija u Ligi prvaka, a imao sam u sobi Messijev dres

U Španjolskoj spominju samo Modrića, Rakitića i Mandžukića, a ja u reprezentaciji najradije igram krilo, a u Gijonu polušpicu

Alen Halilović opet je u kadru hrvatske reprezentacije. Mladi igrač Sporting Gijona tako se po prvi puta u eri Ante Čačića našao među hrvatskom nogometnom elitom, proteklih je mjeseci uglavnom bio u kadru U-21 vrste. No, sjajne igre u španjolskoj Primeri promovirale su ga u “seniora”, te jednog od ozbiljnih kandidata za odlazak na Euro u Francusku.

“Počašćen sam pozivom, sretan što sam ponovo pored ovakvih igrača. Ali, naporno sam radio ove sezone, vjerujem da sam igrama zaslužio ovaj poziv. Naravno da uvijek očekujem priliku na terenu, dat ću sve od sebe u predstojećim utakmicama” kazao je Alen Halilović, pa nastavio:

“Izbornik mi još nije kazao što od mene očekuje. Ništa strašno, nije bilo još prigode, sigurno ćemo razgovarati.”

Jeste li danas bolji igrač nego kada ste odlazili iz Dinama?
“Ma sigurno sam puno bolji, tu nema nikakve dvojbe. Evo, ove sezone sam odigrao 30 utakmica, i to u vrlo snažnoj španjolskoj ligi. Koja je za mene najbolja na svijetu. To nije lako, pogotovo za mladoga igrača. Puno mi znači što igram u takvoj ligi, što igram u kontinuitetu. UŠpanjolskoj je puno bolji ritam, a napredova sam i trkački, i indidividualno, ali i na taktičkom planu. Sretan sam što iza sebe imam takvu sezonu.”

Razgovarate li s ljudima iz Barcelone?
“U stalnom smo kontaktu, često razgovaramo. Ma sada su najbitnija ova dva mjeseca, da sa Sporting Gijonom ostanem u ligi, pa ćemo onda vidjeti što će se događati na ljeto.”

Jeste li u kontaktu s Luisom Enriqueom?
“Ne, nisam direktno s njime, ali jesam s ljudima iz kluba. I oni su jako zadovoljni mojim predstavama, vide koliko sam ove sezone napredovao. Igram puno, oni su zbog toga presretni. Ali, i svjesni kako nije lako sa 19 godina imati toliku minutažu u španjolskoj Primeri.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0