instant fap

“Harmonija” na smotri horova u Bihaću

“Harmonija” na smotri horova u Bihaću

Povodom 17. maja, Dane rijeke Une, u narednu subotu u Bihaću, održaće se smotra horova na kojoj će nastupiti i Multireligijski hor „Harmonija“ iz Sanskog Mosta.

Već nekoliko godina održava se tradicionalna manifestacija posvećena rijeci Uni i ostalim prirodnim ljepotama koje se vežu uz ovo ime. I ove godine u periodu od 15. do 18. maja, u sklopu četverodnevnog programa posvećenog Danu rijeke Une biće upriličeno niz kulturnih, ekoloških, sportskih i zabavnih dešavanja. Tako će se u subotu 17. maja sa početkom u 19 sati i 30 minuta, u Kulturnom centru u Bihaću, održati druga po redu smotra horova „Bihać 2014“. Organizator ovog događaja je Gradski ženski hor iz Bihaća, a pored hora „Harmonija“ iz Sanskog Mosta, na smotri horova nastupiće horovi iz Velike Kladuše, Bužima, Bosanske Krupe, Ključa, Kaknja, Odžaka i Gradačca. Inače, Multireligijski hor „Harmonija“ iz Sanskog Mosta nedavno je obilježio drugu godišnjicu svog postojanja.

Ovaj hor čine predstavnici različitih nacionalnih i konfesionalnih zajednica. Hor djeluje u sastavu nevladine organizacije Centar za izgradnju mira, a u prostorijama ove nevladine organizacije koje se nalaze u zgradi gradske pošte, svakodnevno se održavaju probe pod dirigentskim vođenjem profesorice Alme Karabeg. Hor trenutno okuplja veliki broj aktivnih članova. U njihovom repertoaru pretežno su zastupljene tradicionalne i duhovne pjesme iz podneblja Balkana, kao i moderne kompozicije koje su adaptirane za horsko izvođenje. Njihovi nastupi do sada su bili vezani za značajnije datume, državne i vjerske praznike, godišnje koncerte kao i druge svečanosti, a pored nastupa na području sanske općine, u protekle dvije godine hor je imao nekoliko nastupa i u drugim bh. gradovima, kao i jedno gostovanje u Hrvatskoj.

KOMENTARI