instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

I dok jedni najavljuju ledene dane, drugi tvrde da prave zime neće ni biti: Preko Atlantika se pokreće zonala…

I dok jedni najavljuju ledene dane, drugi tvrde da prave zime neće ni biti: Preko Atlantika se pokreće zonala…

Srbijanski meteorolog Ivan Ristić najavio je prije nekoliko dana ledenu zimu sa čestim prodorima hladnog arktičkog vazduha i dosta snijega, koja će uslijediti vrlo brzo nakon porasta dnevnih temperatura, kojima upravo svjedočimo. 

Iako je sredina mjeseca decembra, a zima se i kalendarski približava, vrijeme u Bosni i Hercegovini više nalikuje na proljeće.

U skladu s tim, a za razliku od meteorologa Ristića, na zvaničnoj Facebook stranici BHMETEO najavljuju da bi ovakvo vrijeme, iznadprosječno toplo za ovo doba godine, moglo potrajati. I ne samo to, nego da bi nas prava zima ove godine mogla zaobići. 

U kratkom opisu vremena koje slijedi narednih dana, na FB stranici BHMETEO navodi se sljedeće: 

– Prava zima, veći minusi i obilne snježne padavine možemo gledati samo na slikama. Jačanjem zapadnih vjetrova preko Atlantika pokreće se zonala.

Sudbinu će nam krojiti duboke atlantske ciklone koje će prema Evropi donositi toplu vazdušnu masu. Tako da osim kratkotrajnih i blazih zahlađenja kao do sada, ne nešto ozbiljnije po pitanju zime ćemo se načekati – tvrdi BHMETEO.

Prava zima, veći minusi i obilne snježne padavine možemo gledati samo na slikama. Jačanjem zapadnih vjetrova preko Atlantika pokreće se zonala.

Sudbinu će nam krojiti duboke atlanstke ciklone koje će prema Evropi donositi toplu vazdušnu masu. Tako da osim kratkotrajnih i blazih zahlađenja kao do sada, ne nešto ozbiljnije po pitanju zime ćemo se načekati.

KOMENTARI