instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Pjesmom “Čuješ li svijete” učenik Erol Begić iz Konjica poslao snažnu poruku mira 

Pjesmom “Čuješ li svijete” učenik Erol Begić iz Konjica poslao snažnu poruku mira 

Prva osnovna škola Konjic uz pokroviteljstvo Grada Konjica u proteklim danima aktivno je provodila aktivnosti koje su rezultirale snimljenim spotom za pjesmu “Čuješ li svijete”, čiji je autor učenik Erol Begić.

Pjesma je svojevrsna poruka mira djece Konjica upućena svijetu, koja je prvi put izvedena tokom obilježavanja Dana državnosti BiH u Konjicu, a čiji je spot objavljen večeras na YouTube kanalu Music Forum BiH.

– Hvala što ste me podržali u ovom projektu. Ja najviše volim pisati, pjevati i svirati, tako da ću odraslima samo reći hvala – kazao je Begić, saopćeno je iz Grada Konjica.

Gradonačelnik Osman Ćatić naglasio je kako Grad Konjic nastoji podržati sve dobre ideje, a naročito one koje, kao rezultat dodatnog zalaganja učenika i nastavnika, dolaze od naših obrazovnih ustanova.

– Ideja koja je zaslužila pažnju je snimanje spota za pjesmu “Čuješ li svijete” čiji je autor teksta i muzike učenik Prve osnovne škole i Osnovne muzičke škole s pravom javnosti Rezonanca Erol Begić. Ima li šta ljepše nego univerzalnim jezikom – muzikom i pjesmom poslati poruku mira. S velikom odgovornošću  i entuzijazmom svi su pristupili pripremi i realizaciji ideje, koja je zahvaljujući podršci grupe muzičkih i produkcijskih profesionalaca iz našeg grada rezultirala spotom koji na pravi način odražava poruku koju pjesma nosi.

Na nama je da nošeni energijom ove pjesme i u budućnosti budemo podrška našim mladim sugrađanima, njihovim idejama, idejama njihovih nastavnika, škola, udruženja i organizacija u kojima iskazuju svoju kreativnost, vještine i znanje – kazao je Ćatić.

Direktor Prve osnovne škole Omer Kozić tokom premijernog predstavljanja spota, koje je organizirano u prostorijama škole, zahvalio je Gradu na kontinuiranoj podršci školi, kao i svim obrazovnim ustanovama na području Konjica, upućujući riječi zahvalnosti svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.

– Ovo je prilika da čestitam Erolu na pjesmi i trudu, njegovim roditeljima i nastavnicima na podršci, a kolegici Sadi Korić na ideji da naša škola uradi nešto ovakvo – naglasio je Kozić.

Tokom predstavljanja spota za pjesmu “Čuješ li svijete” ekipa u sastavu Vanja Alikadić, Emir Tucaković i Edis Macić, koja je bila angažirana na muzičkoj, produkcijskoj i video obradi pjesme i spota, iskazala je zadovoljstvo zbog uspješno realiziranog zajedničkog projekta, koji im je, kako su naveli, bio izazov i čast.

KOMENTARI