I u Čaplju se sve već ZNA – pobjeđuje SDA!

Homeinmedia danas

I u Čaplju se sve već ZNA – pobjeđuje SDA!

Odlične vijesti/ 500 hiljada KM za put Sanski Most – Banja Luka

Stranka demokratske akcije je predstavila kandidate za predstojeće izbore u mjesnom ogranku SDA Čaplje. Svojim dolaskom u velikom broju odlučno su Čapljanci stali uz SDA i njene kandidate. Prisutne je poselamio i tribinu otvorio predsjednik mjesnog ogranka Kemo Korlat. 

U prvom dijelu tribine predstavili su se kandidati SDA za Skupštinu USK-a i Parlament FBiH.

Prisutnima se prvi obratio mladi kandidat za Skupštinu USK-a Asmir Kadirić koji je govorio o aktivnostima i mjerama koje je Vlada FBiH uradila da bi došlo do poboljšanja ukupne socijalne slike u F BiH. “Riješen je problem srazmjernih penzija, pa su doneseni zakoni kojima se osiguravaju prava novčanih naknada za porodilje, dječiji dodatak, naknada za djecu kojoj je potreban staratelj, prava zaslužnih populacija su ujednačena i značajno popravljena.” Asmir je na kraju istakao da: “Kao član šehidske porodice, sin poginulog borca, kao mlada osoba nastavljam put svog rahmetli babe, put borbe za Bosnu i Hercegovinu. A naša SDA je SIGURNA snaga u toj borbi.”

Prisutnima se obratila i Alma Tulek, općinska vijećnica i kandidatkinja za Skupštinu USK, koja  se zahvalila Čapljancima na podršci koju je imala na proteklim lokalnim izborima u Čaplju. Posebno je pohvalila mlade Čapljanke koje su aktivne u Asocijaciji mladih SDA, te pozvala i druge mlade da nam se pridruže. „Imam 7 sestara i 2 brata, a u protekle dvije godine sam se trudila da stvaram bolji ambijent za mlade ljude jer mi je upravo i kuća u kojoj živim puna mladih. Naš grad je kuća svih nas i moramo učiniti sve da poboljšamo položaj mladih ljudi i posebno mladih bračnih parova za koje ćemo kao stranka predložiti poseban program”, zaključila je Alma.

Prisutnima se obratio i kandidat za Skupštinu USK-a Ernad Seferović, koji je kazao da je: “Blokada Općinskog fonda i maltretiranje vašeg Čapljanca, direktora tog fonda doprinijela tome da dvije godine nismo mogli ništa raditi na našoj općini. Međutim, bitni infrastrukturni projekti su već urađeni u Čaplju a velike investicije na prostoru vaše mjesne zajednice će se uskoro realizirati zahvaljujući podršci federalnog nivoa.”

Predsjednica OO SDA Sanski Most i kandidatkinja za Skupštinu USK-a Zinajda Hadžić je istakla činjenicu da: “U istoriji Vlada USK-a naša općina nikada nije dobila manje sredstava sa kantona. Ta je Vlada posebna i po obimu korupcije jer su svi u toj Vladi, od ministara, savjetnika do premijera uvezani u taj koruptivni sistem. A glava im je u Cazinu.”

Na kraju se kratko prisutnima obratio i kandidat za Parlament F BiH Asim Kamber.  “Nismo vam donijeli naše slike, nemam vam se što posebno predstavljati, naša suradnja dugo traje a iza sebe imamo vidljive rezultate i u našem Čaplju. Dakle, naša slika je slika naših djela. Krajem prošle godine smo završili presvlačenje magistralne ceste koja dijeli Čaplje, a ove godine radimo prvo zaobilaznicu preko Krive ceste, i Gerzova do Ključke i radove na sanaciji Čapljanskog mosta na Sani za koji su osigurana sredstva u iznosu od oko 2 miliona KM. Nastavit ćemo i sve druge projekte u vašoj mjesnoj zajednici od lokalnog značaja koje su blokirali NES i SDP blokadom Komunalnog fonda. Uvjeren sam da će naše partnerstvo biti potvrđeno i 2. oktobra. SIGURAN sam u to nakon večeras vašeg – nikad većeg prisustva”, zaključio je Kamber.

Prasprava je na ovoj tribini nastavljena pitanjima, kritikama i podrškom prisutnih Čapljanaca, iz čega je jasno do koga Čapljanci drže I za koga su se u kontinuitetu opredjeljivali. SIGURNO SDA!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0