Ibričić otkrio šta je dovelo do incidenta u kojem je ošamaren: Kasnije je to otišlo i dalje, riječ po riječ

HomeSport

Ibričić otkrio šta je dovelo do incidenta u kojem je ošamaren: Kasnije je to otišlo i dalje, riječ po riječ

Senijad Ibričić donio konačnu odluku, od ljeta kreće nešto sasvim novo za njega

Slovenija, ali i regionalne mediji bruje o incidentu u kojem je trener Radomlja, Oliver Bogatinov, ošamario Senijada Ibričića, sportskog direktora Domžala.

Kamere su snimile trenutak kada je došlo do verbalnog sukoba između članova stručnog štaba oba kluba, a onda je Bogatinov ošamario Senijada.

Ibričić se oglasio nakon svega:

“Iskreno, najradije to ne bih ni komentarisao. Ja sam bio sportista, sada sam sportski radnik, a to što je on napravio izlazi iz okvira prihvatljivog ponašanja u sportu. Vidjeli ste i sami da sam se samo nasmijao i da nisam uopšte reagovao na njegov udarac”, rekao je Ibričić i dodao:

“Znate kako je kad je ulog utakmice veliki, svašta se tu govori među igračima, trenerima. Mi smo se dugo borili za Evropu, a oni nisu mogli ni gore ni dolje. 

Rekao sam mu: ‘Evo ti sad pa ti igraj za Koper…’ Kasnije je to otišlo i dalje, riječ po riječ, kako to obično ide u takvim prilikama.

Sve u svemu, ništa posebno, niti nešto što se ne izgovori u takvim situacijama. Trebalo je sve ostati samo na riječima, ali on je izašao iz normalnih okvira i udario me. Tako se ne ponaša nogometni trener, već bokser.”

Mediji u Sloveniji javljaju da će trener Radomlja dobiti žestoku kaznu.

Senijad Ibričić nakon okončanja karijere radi kao sportski direktor u Domžalama.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0