instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Inan i Sandi Kuršumović nastavljaju da nižu uspjehe sa mladom ženkom pod imenom Lutka 

Inan i Sandi Kuršumović nastavljaju da nižu uspjehe sa mladom ženkom pod imenom Lutka 

Inan i Sandi Kuršumović, uzgajivači njemačkih ovčara, nastavljaju da nižu uspjehe sa svojom mladom ženkom pod imenom Lutka Lora Splitberg.

Na kinološkim takmičenjima u Varaždinu, a potom i Grudama, u kategoriji mladih pasa, osvojena su tako dva prva mjesta u mnogobrojnoj i jakoj konkurenciji. Ova mlada ženka proglašena je najljepšim psom u svojoj kategoriji i potvrdile su se ranije prognoze kako su pred njom su mnogi vrijedni uspjesi. Posebno je upečatljiv uspjeh u Varaždinu, gdje je na međunarodnom kinološkom natjecanju sudjelovalo oko 650 pasa.

Pune dvije decenije Kuršumović se bavi uzgojem njemačkih ovčara, a u proteklim godinama njegovi ljubimci su sudjelovali na brojnim izložbama u zemlji i regionu te osvajali vrijedne nagrade. U ovome poslu ima podršku svoje porodice, a najvrijedniji pomagač mu je njegov desetogodišnji sin Inan, koji je uz oca jako zavolio pse.

Radi o jednoj od najpopularnijih i najprepoznatljivijih pasmina u svijetu, a njemački ovčar je prvobitno uzgajan za pastirskog psa, koji je nadgledao i čuvao ovce.

Danas se koristi kao radni i pas čuvar u policiji, vojsci i na granicama, kao terapijski i spasilački pas koji sudjeluje u potragama za izgubljenim ljudima, te kao vodič za slijepe osobe, a treba istaći kako je njemački ovčar među najpopularnijim pasminama pasa u svijetu.

KOMENTARI