instant fap
NaslovnicaUncategorized

Indijska četveročlana porodica visoka je rekordnih osam metara!

Indijska četveročlana porodica visoka je rekordnih osam metara!

Gospodin i gospođa Kulkarnis okrunjeni su titulom najvišeg para u indijskoj knjizi rekorda Limca kada su se vjenčali 1989. godine

Oni se ističu gdje god da se pojave, a kako i ne bi kada je najviša indijska četveročlana porodica kombinovano visoka 8 metara.

Sharad, Sanjot, Mruga i Sanya

Porodica Kulkarnis, iz grada Pune na istoku Indije sa visine gleda sunarodnjake. Doslovno. Otac Sharad (52) visok je 2,17 metara, a njegova žena Sanjot (46) 1,92 cm. Njihove kćeri Mruga (22) i Sanya (16) visoke su respektabilnih 1,88, odnosno 1,95, što je ukupno zapanjujućih 7,92 metra.

Gospodin i gospođa Kulkarnis okrunjeni su titulom najvišeg para u indijskoj knjizi rekorda Limca kada su se vjenčali 1989. godine. Nadali su se da bi mogli ući i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najviši par, no nakon što su se pojavili Wayner i Laurie Hallquist, par iz Kalifornije visok 3,96 metara nade su im propale.

“Bili smo malo tužni. To bi bilo lijepo priznanje za nas koji vodimo drugačiji život”, kazao je Kulkarni koji otkriva da su on i supruga odrastajući bili suočavani sa zadirkivanjima i ismijavanjima okoline.

Kada je još kao tinejdžer dostigao visinu od 2,13 cm on počeo je igrati košarku i čak dogurao do reprezentacije svoje zemlje te mu je život bio lakši. Ona je, s druge strane, od početka imala problema i zbog visine nije mogla proći neopaženo. S vremenom su shvatili da bi im i u braku jednog dana moglo biti teško.

Baka ga “zraknula” na ulici

“Teško je ženi u Indiji da bude visočija od muškarca koji ima autoritativniju ulogu. Zato nikad nisam željela da se udam za nižeg čovjeka kojeg bi svi ismijavali. Zato je postojala velika mogućnost da se nikada ne udam”, kazala je gospođa Kulkarni.

No, stvari su se drastično promijenile kada je jedne noći u Mumbaiju njena baka na ulici zapazila Kulkarnija i istog momenta mu prišla.

“Pitala me je jesam li oženjen ili ne i da li bi se upoznao sa njenom nećakinjom koja je visoka preko 1,80 cm. Isprva joj nisam vjerovao te sam je odbio, ali sam na nagovor prijatelja ipak uzeo njen broj”, kazao je on.

Nekoliko dana kasnije porodica gospodina Kulkarnija je, kao što je i običaj u Indiji, pozvala broj i ugovorila sastanak. Vjenčali su se 1988. godine, a godinu kasnije proglašeni su najvišim bračnim parom u Indiji. Sa svoje dvije kćerke nadaju se da bi mogli postati najviša porodica na svijetu.

Žele u modnu industriju

Obje bi željele postati modeli i nadaju se da će im visina pomoći da uspiju u modnoj industriji. O udaji, kako kažu, trenutno ne razmišljaju.

Ormari su im puni odjeće i obuće rađene po mjeri, jer se u običnim radnjama ne mogu obući. Stvari obično naručuju iz Evrope.

Kuća u kojoj žive morala je biti prilagođena njihovim potrebama – od visine štokova, dužine kreveta, ormara, kuhinjskih polica…Umjesto javnog prevoza koriste se skuterima.

Inače, u knjizi rekorda za sada ne postoji kategorija “najviše porodice na svijetu”, ali će, zbog “ovog zanimljivog slučaja” biti uzeta u razmatranje.