instant fap
NaslovnicaUncategorized

Goli volonteri u interpretaciji Wagnerove opere

Goli volonteri u interpretaciji Wagnerove opere

Američki fotograf pozvan je u bavrsku prijestolnicu kako bi pomogao tamošnjoj operi da pokrene svoju ljetnu sezonu za 2012. godinu, no spektakularni šou nije prva stvar slična stvar koju je uradio

Fotograf Spencer Tunick je na Max-Joseph Platzu u Munchenu izrežirao neobičan performans. Naime, juče je skinuo i u zlatnu i crvenu boju obojio 1.700 volontera kako bio oživio interpretaciju scena opere Richarda Wagnera “Der Ring des Nibelungen”.

Američki fotograf pozvan je u bavrsku prijestolnicu kako bi pomogao tamošnjoj operi da pokrene svoju ljetnu sezonu za 2012. godinu, no ovo mu nije prvi put da radi sličnu stvar.

Kako prenosi Daily Mail, Tunick je od 1992. goodine kada se počeo baviti ovim poslom fotografisao i 500 golih kupaca u robnoj kući Selfridges u Londonu 2003. godine, zatim 7.000 golih ljudi u Barceloni i fotografisanje stotine golih posjetilaca na glavnoj željezničkoj stanici u New Yorku.

U septembru prošle godine je na obali Mrtvog mora fotografisao 1.000 golih Izraelaca, kako bi podigao svijest javnosti o opadanju nivoa vode mora.

“Individue u masi, bez svoje odjeće, grupisane zajedno pretvaraju se u novi oblik. One ne naglašavaju seksualnost i postaju apstrakcija koja izaziva nečiji pogled na golotinju i privatnost”, kazao je Tunick.