Instagram uveo novu opciju koja bi doslovno mogla spasiti živote

HomeVijestiMagazin

Instagram uveo novu opciju koja bi doslovno mogla spasiti živote

Instagram počeo s testiranjem mjesečne pretplate, evo koliko će iznositi

OVIH dana Instagram je uveo novu opciju koja bi doslovno mogla spasiti živote.

 Na jednoj od najpopularnijih platformi za izražavanje tinejdžeri nerijetko objavljuju postove o depresiji, poremećajima u prehrani i drugim poremećajima koji spadaju u domenu psihičkog zdravlja. Baš zbog toga Instagram je uveo opciju putem koje možete prijaviti post osobe za koju smatrate da bi mogla biti u opasnosti.

Nakon toga, Instagram će toj osobi poslati poruku u kojoj će joj ponuditi pomoć kroz savjete i kontakte pozivnih centara za pomoć. Također, upišete li u tražilicu #ImNotOk Instagram će i vama ponuditi opcije za pomoć.

“Netko je vidio tvoj post i misli da prolaziš kroz teške trenutke. Ako ti je potrebna podrška, mi smo tu da pomognemo”, glasi poruka, a neke od opcija koje nude su razgovor s prijateljem, kontakt sa SOS linijom, kao i neki prijedlozi oko problema. Postovi se prijavljuju potpuno anonimno.

Mark Zuckerberg, vlasnik Facebooka i Instagrama novom opcijom, u suradnji s nekoliko američkih nacionalnih asocijacija za mentalno zdravlje, želio je osvijestiti svoje korisnike da je mentalno zdravlje jednako važno kao i fizičko.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0