instant fap
NaslovnicaRegion

Istraga u Zagrebu: Studentica konzumirala kokain tokom predavanja

Istraga u Zagrebu: Studentica konzumirala kokain tokom predavanja

Šokanatan slučaj, prema tvrdnjama brojnih hrvatskih medija, dogodio se prethodnih dana na jednom od privatnih univerziteta u Hrvatskoj gdje je jedna studentica tokom predavanja konzumirala kokain.

Cijeli slučaj otkriven je nakon što je na društvenim mrežama objavljen video koji prikazuje studenticu kako, u prednjim klupama, zaklonjena torbom, konzumira prah, prenosi Jutarnji list.

“Prema dosadašnjim indicijama postoji velika mogućnost da je riječ o studentici koja studira na jednom od naših studija“, potvrdio je predsjednik uprave Univerziteta Vern u Zagrebu Branko Štefanović.

Iz ovog univerzteta nisu izričito potvrdili da je riječ o njihovoj studentici, niti su prejudicirali disciplinsku mjeru, ali su u saopćenju istaknuli kako su pokrenuli pravne i druge postupke protiv ovakvih događaja.

Prema potvrdi Branka Štefanovića, u njihovim internim dokumentima predviđena je i mjera gubitka prava na studiranje.

“Interni dokumenti reguliraju ovakva i slična nedozvoljena i neprihvatljiva ponašanja. Naprimjer, Etički kodeks navodi da u neprihvatljiva ponašanja spada i dolazak na nastavu ili radno mjesto pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, kao i unošenje alkoholnih pića ili opojnih droga u prostore Veleučilišta Vern”, citira Štefanović.

Kategorički demantira informacije da je uprava Univerziteta donijela odluku o testiranju svih studenata na nedozvoljene supstance.

Neslužbeno se doznaje da bi detaljnije informacije i rezultate provjera na Vern’u trebali znati u petak.

KOMENTARI