Izbjegnite najčešću pogrešku koju radite dok razbijate jaja

HomeMagazin

Izbjegnite najčešću pogrešku koju radite dok razbijate jaja

Jaja su zdrava, ali postoji nešto na šta morate paziti

Tražite li ljusku u jajetu nakon razbijanja, problem može biti u načinu na koji to činite, poručuju znanstvenici.

Kuhari razbijaju jaja kao od šale, baš kao i bake koje mogu napraviti tortu od tucet jaja zavezanih očiju, ali uspijete li se sjetiti svojih početaka, uvidjet ćete da nije uvijek bilo lako.

Bez obzira na godine iskustva, i dalje se zna potkrasti pokoja ljuska koju nonšalantno izvadimo kao da se nije ništa dogodilo. Uzrok krhotina u tanjuru nije u nedostatku koncentracije, nego čista fizika.

Znanstvenici su „presudili“ u korist ravnih radnih ploha jer razbijanje jaja na rubovima lonaca, štednjaka ili tava zapravo gura ljusku u bjelanjak.

Želite li smanjiti rizik od sitnih komadića u doručku, najbolje je staviti čist papirnati ubrus na radnu površinu, razbiti jaje i palčevima razdvojiti ljusku. U videu pogledajte kako to izgleda, piše Pun kufer.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0