instant fap
NaslovnicaSanski Most

Izgradnja kuće za demobilisanog borca

Izgradnja kuće za demobilisanog borca

U toku je izgradnja porodične kuće za potrebe demobilisanog borca Elvisa Ključanina i njegove porodice u selu Trnova. U toku nepunih dvanaest dana izgrađena je kuća na sprat i objekat stavljen pod krov, a useljenje u novi porodični dom porodica Ključanin očekuje krajem mjeseca maja. Građevinski materijal za izgradnju kuće obezbjeđen je zahvaljujući donacijama, a u akciju izgradnje uključio se veliki broj prijatelja i poznanika, kao i mještana sela Trnova.

Ključanin kaže kako svima njima duguje zahvalnost, kao i predstavnicima političkog života koji su mu pružili podršku. „Moram reći kako su me posjetili federalni ministar, dr. Sanjin Halimović, načelnik općine, dr. Mustafa Avdagić i kantonalni poslanik Asim Kamber i pružili podršku ovome projektu. Također, zahvaljujem i firmi „Sanska obnova“ koja je izvođač radova. MI smo prezadovoljni jer ćemo nakon dugo vremena dobiti svoj dom.“, kaže Ključanin.  Ovaj demobilisani borac Armije RBiH, njegova supruga i dvije kćerke, od šest i jedanaest godina, sve do sada su živjeli u porodičnoj kući njegovog oca.

Inače, u toj kući žive još i Elvisova dva brata s porodicama, tako da su svi živjeli u skučenom i neuslovnom prostoru. Za četvoročlanu porodicu novi dom će uskoro postati ljepša stvarnost. Demobilisani borac Armije RBiH, Elvis Ključanin, bavi se poljoprivrednom proizvodnjom i od toga izdržava porodicu. Krajem maja porodica Ključanin, ukoliko sve bude teklo po planu, useliće u novu kuću čime će se riješiti u ovom trenutku za njih najveći životni problem.

KOMENTARI