instant fap
NaslovnicaMagazin

Jedemo li klonirano meso?

Jedemo li klonirano meso?

 

Možda vas ova vijest začudi, ali je vrlo moguće da svakodnevno konzumirate klonirano meso, u stvari Ministarstvo Poljoprivrede SAD-a (USDA) nema ideju da li se na američkom tržištu trenutačno prodaje klonirano meso – niti u kolikim količinama. (Slična situacija se događa i u Europi. Op. Ur.)

U stvari ovo ministarstvo se više brine da nam na svakakve moguće načine pokaže da se nemamo zašto brinuti konzumacijom kloniranog mesa iako je njegova prodaja trenutačno zabranjena na području SAD-a.

Javnost je još 2010., zahtijevala točne informacije o proizvodnji i prodaji kloniranog mesa za ljudsku upotrebu, tada je ministar poljoprivrede Tom Vislack nonšalantno odgovorio da ne zna da li amerikanci jedu klonirano meso.

Javnost je još više postala zabrinuta kada je Britanska Agencija za Standardizaciju Hrane – FSA izjavila kako ljudi širom svijeta već jedu klonirano meso, iako se po njima klonirano meso nalazilo već godinu dana na tržištu (dakle počelo je 2009., godine).

Šokantno je da je FSA isto kao i USDA obavijestila građane da klonirano meso ne predstavlja nikakvu opasnost, tako da građani ne trebaju dizati paniku.

Razlog za to je njihova procjena da je klonirano meso supstancijalno isto kao i obično meso i da je zbog toga sasvim sigurno za ljudsku upotrebu.

Ova izjava potpuno nalikuje izvješćima koje nam je Monsanto decenijama poturao o tome da je genetski modificirana hrana sigurna iako je dokazano da su GMO proizvodi povezani sa svim mogućim bolestima i oštećenjima od; oštećenja organa do tjelesne toksičnosti koja inducira staničnu smrt.

Evo kako je odgovorio Tom Vislack na pitanje o tome prodaje li se klonirano meso u americi:

„Danas ne mogu odgovoriti na to pitanje. Ne znam. Ja znam da su sva istraživanja potvrdila da je klonirano meso potpuno sigurno za ljudsku upotrebu.“

Konvencionalni proizvođači mesa često koriste uznemirujuće tehnike za rast mesnih vrsta životinja i uopće ne mare kako se ponašaju sa životinjama, kakvo meso prodaju ljudima i koliko upropaštavaju njihovo zdravlje svojim mesnim proizvodima. Stoga nas uopće ne bi čudilo da se klonirano meso već prodaje s tradicionalnim mesnim proizvodima. Da bi izbjegli mogućnost konzumiranja kloniranog mesa i zloćudnih količina antibiotika i hormona rasta s kojima se tretiraju životinje prije klanja, trebali biste provjeriti kod koga kupujete meso, jesu li životinje hranjene travom i jesu li iz organske proizvodnje.

Problem tovljenja životinja s antibioticima je iznimno opasan po životinje i nas koji se njima hranimo iako je propisano standardima FDA (kao i svih drugih agencija za hranu i lijekove po svijetu. Op. Ur.) bez obzira što je javnost nedavno zatražila hitnu zabranu nepotrebnog korištenja antibiotika na životinjama.

Uopće nas ne čudi, kako se izbjegava klasifikacija kloniranog mesa kao GMO proizvoda, jer to u stvari klonirano meso i jeste. Ne čudi nas ni potpuni bezobrazluk najmoćnijih poljoprivrednih agencija na svijetu koje tvrde da klonirano meso nije opasno za ljudsku konzumaciju. Većina od vas će pomisliti kako je SAD i Britanija daleko i da kod nas sigurno nema kloniranog mesa, no moramo vas upozoriti da mi nemamo garancije od naših vlada da se takvi proizvodi ne nalaze na policama velikih prodajnih centara i da s uvozom stoke za klanje ne dobivamo i klonirane životinje.

Prisjetimo se što se zapravo dogodilo s prvom kloniranom životinjom dok je javnost još uvijek imala doticaj s informacijama o kloniranju. Znanstvenici s Instituta Roslin u Škotskoj su uspjeli klonirati ovcu Dolly 05.07.1996., ona je umrla šest godina kasnije jer je ubrzano starila zbog svoga neprirodnog nastanka, njena smrt je ustupila navodno zbog progresivne kombinacije različitih oboljenja pluća.

Dolly je jedina od šestoro kloniranih sestara koje su preživjele. Od početka je ova ovca bila slabog zdravlja, imala je; gripe, slabosti, artritis i rak pluća koji se naziva Jaagsiekte, koji je relativno uobičajen za slabo uhranjene i slabo pažene ovce koje imaju retrovirus JSRV. Naravno da su znanstvenici iz Roslina odbili povezati ovoliki broj bolesti Dolly s činjenicom da je bila klonirana

 

KOMENTARI