instant fap

Jasmin Kadirić u dresu „U-17“ reprezentacije BiH

Jasmin Kadirić u dresu „U-17“ reprezentacije BiH

Selektor „U-17“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sakib Malkočević,  za predstojeći reprezentativni kamp „Zima 2013“ koji će se od 18. do 22. januara održati u Međugorju pozvao je i Jasmina Kadirića iz Sanskog Mosta, inače igrača kadetske selekcije prijedorskog Rudara.

Ovaj poziv za petnaestogodišnjeg Sanjanina nije došao slučajno. Mladi Kadirić koji je nogometnu karijeru počeo u FC „Dijamantu“ iz Sanskog Mosta, za samo godinu dana provedenih u zeleno crnom dresu  je već ostavio traga. U prvom dijelu šampionata Premier lige BH, Kadirić je za Rudar postigao šest golova i iako je najmlađi igrač trenutno je najbolji strijelac kadeta ovog kluba. Uz to, u prošloj polusezoni Kadirić je proglašen najboljim igračem kadeta Rudara, koji su se takmičili i u opštinskoj ligi Prijedora, a ponio je i titulu najefikasnijeg strijelca ove lige. Ovaj izuzetno talentirani igrač ističe da je za ovaj uspjeh uložio mnogo truda, zalaganja i odricanja, što se ipak isplatilo.
„U Prijedoru su me jako dobro primili, svi su mi postali prijatelji i u dobrim smo odnosima. Ostvarila mi se želja da igram za bh. reprezentaciju. Očekujem da kamp u Međugorju za mene dobro prođe, ali znam da se moram dosta truditi“, kaže ovaj skormni mladić.
Bitno je istaći, da nadareni Karirić od početka svoje nogometne karijere, koja je počela od njegove pete godine, ima podršku svoje porodice. Otac Teufik je također igrao nogomet, a danas je veoma uspješan sportski radnik u Unsko – sanskom kantonu. On naglašava, da je do uspjeha njegovog sina proliveno dosta znoja, ali se ostvario san da Jasmin obuče najdraži dres, dres reprezenracije BiH.
„Jasminov poziv u reprezentaciju puno znači za nas roditelje i našu obitelj. Nadam se da će Jasmin u Međugorju pokazati ono što je pokazao i svojim igrama u Rudaru. On se već dokazao svojim radom i nadam se da će i na ovom kapmu ostaviti dobar utisak. Pozvano je 26 mladih igrača, Jasmin je među njima njalmađi, ali se nadam da će se izboriti, za prvi sastav i da će zaigrati za svoju zemlju. To je bila Jasminova želja i sviju nas, a nama roditeljima to je ogromna čast. Ipak, ovo je polazna stepenica i na njemu je da se dokaže svojim radom, kvalitetom, zalaganjem i umijećem, a to trenera i stručnjaka je da ocijene da li to zaslužuje. Jasmin je u ovoj generaciji  jedan od momaka koji, nadam se, zaslužuje to mjesto“, kaže Teufik Kadirić.
Mladi sanski nogometaš i budući reprezentativac BiH  nam je otkrio tajnu  da je njegova želja da igra u velikom klubu, sa velikim igračima. Stoga, kako kaže, i dalje će se truditi da postiže dobre rezultate, a njegov je san da jednog dana zaigra sa svojim idolom, dijamantom Edinom Džekom.
„Radio Sana“  Jasminu želi prvo puno zdravlja, a zatim i sreće u negovoj nogometmoj karijeri i životu, sa željom da nastavi kako je započeo, a ne sumnjamo da će veliki uspjeh svakako doći

KOMENTARI