instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

„JEDAN RODITELJ JEDNA KNJIGA“

„JEDAN RODITELJ JEDNA KNJIGA“

Osnovna škola „Prva sanska škola“ uspješno je realizovala akciju „Jedan roditelj jedna knjiga“ u sklopu koje je izvršena kupovina novih knjiga za školsku biblioteku. Zahvaljujući ovoj akciji ova obrazovna ustanova uspjela je u značajnoj mjeri obnoviti svoj knjižni fond, koji je stradao za vrijeme poplava u maju 2014. godine.

Kako nas je upoznala Ivana Atlija, pedagogica škole, u veoma kratkom periodu u ovu donatorsku akciju uključio se veliki broj roditelja kao i privatnih firmi sa područja općine, koji su vlastitim sredstvima finansirali kupovinu novih knjiga.

Prema njenim riječima, ova akcija uveliko je značajna ukoliko se ima u vidu da su učenici ove škole bili primorani određene naslove tražiti na drugim mjestima, a od sada većinu obavezne školske lektire mogu pronaći u školskoj biblioteci. U pomenutoj akciji kupljen je 21 komplet koji broji po 20 novih knjiga. Knjige su kupljene od strane izdavačke kuće Bosanska riječ iz Tuzle, a bitno je istaći da je pomenuta izdavačka kuća i sa svoje strane donirala, odnosno besplatno ustupila 40 knjiga.

Prva sanska škola jedna je od nekoliko obrazovnih ustanova sa područja naše općine nad kojom je pričinjena velika šteta za vrijeme katastrofalnih poplava od prije tri godine. U međuvremenu škola je u velikoj mjeri obnovljena, međutim i dalje postoji potreba za obnovom infrastrukture kako bi se unaprijedio i poboljšao nastavni proces, čemu svjedoči i pomenuta akcija.

KOMENTARI