instant fap
NaslovnicaUncategorized

Pripreme za asfaltiranje ulice u Jezernicama

Pripreme za asfaltiranje ulice u Jezernicama

Kako su nas informisali iz Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, započeli su pripremni radovi na asfaltiranju ulice u naselju Jezernice.

Trenutno su vrše radovi na pripremi i uređenju podloge za postavljanje asfalta, a asfaltiranje bi trebalo uslijediti u narednim danima.

Obzirom da se radi o naselju koje se nalazi neposredno uz rijeku Sanu, ovaj dio grada među prvima je bio na udaru katastrofalne poplave koja se dogodila u maju 2014. godine. Usljed izlijevanja rijeke Sane iz korita velike štete tom prilikom pričinjene su na stambenim objektima kao i na komunalnoj infrastrukturi, a velika oštećenja doživio je i put koji prolazi kroz ovo naselje.

Zahvaljujući saradnji mještana i općine Sanski Most obezbijeđena su finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 42 000 maraka. Mještani cijeli projekat asfaltiranja finansiraju sa 20 000 a općina sa preostale 22 000 maraka, dok ja za izvođača radova odabrana firma „Kov Grad“ iz Bužima. Predviđeno je postavljanje 400 meatra novog asfalta

KOMENTARI