Jedan zapis o dobročiniteljima

Homeinmedia danas

Jedan zapis o dobročiniteljima

IMAMI SANSKOG MEDŽLISA U PREDRAMAZANSKOJ POSJETI PULI I UMAGU

Edin i Fatma Huzejrović je bračni par, rekli bismo jedan od mnogih, koji je svoj selamet nakon agresije na našu Domovinu našao u ‘bijelom svijetu’, u dalekoj Americi.
Kao i mnogi drugi od našeg naroda i Huzejrovići su se za kratko vrijeme lijepo snašli i uspjeli u tuđini dostojanstveno i čestito raditi i privređivati.

Ono zbog čega ih ističemo i po dobru spominjemo je činjenica da su Edin i Fatma od onih koji se u dobru nisu osilili, ali ni teške dane svojih životnih sudbina nisu zaboravili.

Tako su skupa odlučili da jednog studenta ili studenticu koji su slabijeg materijalnog stanja od početka školovanja podrže mjesečnom stipendijom, a povjerenje za odabir takvog su povjerili nama. 

Željeli su na taj način dugoročno pomoći ne samo toj mladoj osobi kroz školovanje, nego i društvu u cjelini, nadajući se da će to dijete ‘sutra’ biti koristan član društva koji će znati cijeniti takvu pomoć i podršku. 

Ove godine je djevojka koju ovaj skromni i čestiti bračni par stipendira uspješno završila fakultetsku godinu, a svojim uspjehom im samo potvrdila ispravnost njihove odluke. 

Naš emanet je bio da njihovo povjerenje ne iznevjerimo, te da im preporukom pomognemo da njihova podrska ode onome ko je zaista i zaslužuje.
Drago nam je da su se ovih dana Edin i Fatma upoznali sa djevojkom koju stipendiraju i njenom porodicom, te čvrsto odlučili da u svojoj plemenitoj namjeri do kraja istraju.

Pored materijalnog statusa, na naše opredjeljenje je pozitivno utjecala i preporuka muallima iz mekteba, te vjeroučitelja iz škole da se radi o osobi koja zaslužuje ovakav vid podrške i pomoći. 

I za ovaj zapis skromni Huzejrovići nisu bili raspoloženi, ali smo ih privolili sa željom da širimo pozitivne primjere i priče, iako su ovakvi primjeri mnogo više od zapisa i priče. 

U ime Medžlisa IZ i našeg socijalnog fonda “BERIĆET” Edinu i Fatmi smo uručili prigodan poklon, kao znak pažnje i naše zahvalnosti za njihovo dobročinstvo sa kojim su jednoj djevojci pružili konkretnu podršku i šansu da uspije u životu.

Da pamti humane i dobre ljude, te da od takvih sutra i sâma bude.

P.S1: Hvala i na ovom mjestu drugim sličnim dobročiniteljima zahvaljujući kojima uspijevamo osigurati sličnu podršku potrebnima, posebno džematu “BOSNA” iz Beča i njihovim aktivistima Gazibara Dževadu i Edinu Grgiću.
P.S2: Hvala i našem Edinu Hasaniću koji svake godine donira nekoliko svojih umjetničkih slika za potrebe SF “Berićet” i Medžlisa.

Koord. SF “BERIĆET”:
Senad ef. Omić

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0