instant fap

”Jedna marka za narod Gaze” u Kamengradu

”Jedna marka za narod Gaze” u Kamengradu

U petak, 11.01.2013. god. realiziran je još jedan info-štand u sklopu humanitarne akcije ˝Jedna marka za narod Gaze˝.

Ovoga puta volonteri nekoliko nevladinih organizacija su posjetili mjesto Donji Kamangrad – Došci kod Sanskog Mosta,  i u vremenu od 11:30 do 13:00h organizirali info-štand ispred džamije u tom mjestu.

Imam u spomenutom mjestu Senad ef. Omić,  je ranije najavio ovu akciju, ali i tokom same hutbe podsjetio prisutne na stradanja palestinskog naroda, zahvalio se vrijednim volonterima, te uputio poziv da se shodno mogućnostima podrži ova humanitarna akcija.

Volonteri su dijelili propagandni materijel, letke i DVD-ove, a koji ima cilj da probudi svijest šire društvene zajednice o teškom stanju u kojem se nalaze Palestinci, posebno u Pojasu Gaze.

Ovom akcijom građanima je ukazana mogućnost da pruže materijalnu podršku napaćenom narodu Palestine, što su oni kroz ovu i dosadašnje akcije i učinili i dali svoj nesebičan doprinos.

Inicijator ovog projekta je humanitarna organizacija “Dirhem”, a u projektu aktivno učestvuju: Omladinski kulturni centar ˝Atis˝, Udruženje ˝AKOS˝, Multimedijalni servis “Exit Media”, Vijeće mladih S. Most, Vijeće učenika poljoprivredne škole ˝Sanus Futurum˝, Centar za izgradu mira, te Medžlis IZ S. Most.

Uz medijsku podršku Radio-Sane i nekoliko lokalnih web-portala ova akcija je postala poznata i do sada je dala znatne rezultate.

Ovom prilikom se zahvaljujemo i svim građanima Sanskog Mosta koji su se odazvali ovoj akciji i dali svoj prilog.

KOMENTARI