instant fap
NaslovnicaMagazin

Jednostavan recept za tortilje

Jednostavan recept za tortilje

Tortilje su se toliko udomaćile i u našim krajevima da ih mnogi kupuju na tjednoj bazi. Vole ih imati pri ruci za brz i ukusan obrok, a još ako se trude puniti im malo zdravijim sastojcima, moramo priznati da im je to sve skupa baš dobra ideja.

Tortilje nisu baš ekonomične. Pored toga, neke od njih u sastavu imaju sastojke koje je bolje zaobići. Zbog toga se neki odlučuju na donedavno nezamisliv potez: peku ih sami.

Recepata za domaće tortilje je puno, neki uključuju pšenično brašno, neki kukuruzno brašno, a neki podrazumijevaju sastojke kojih se nikad ne bismo sjetili.

Otkrili smo jedan jako dobar recept u kojem je glavni sastojak slanutak. To je dobra vijest jer slanutak je pun vlakana koja potiču probavu i proteina koji jamče dugotrajnu sitost. Za razliku od kupovnih tortilja od pšeničnog ili kukuruznog brašna, puno su bolja opcija…

Sastojci:

160 ml vode
150 g slanutka (iz konzerve)
60 g brašna
malo ulja
sol

Priprema:

Slanutak, brašno, sol i vodu stavite u blender pa ih usitnite u gustu, glatku smjesu. Nauljite i zagrijte tavu debljeg dna.

Za svaku tortilju vadite 1-2 kašike smjese i pecite ih oko pet minuta sa svake strane. Punite po želji, piše Slobodna Dalmacija.

KOMENTARI