instant fap
NaslovnicaMagazin

Tajanstveno čudo prirode krije se u Bosni i Hercegovini

Tajanstveno čudo prirode krije se u Bosni i Hercegovini

Srbiju krasi prelijepa priroda, ali isto tako i zemlje našeg komšiluka, Bosnu i Hercegovinu, i dok ste sigurno već svi čuli za Mostar, da li ste znali da se u njegovoj blizini krije tajnovito prirodno čudo poput kanjona Mostarska Bijela?

Ovako počinje tekst koji je novinarka Aleksandra Isailović napisala za srbijanski Citymagazine, koji prenosimo u cijelosti.

Djevojka Farah, poznata na društvenim mrežama pod korisničkim imenom Farah Explores, često objavljuje prirodne ljepote Bosne i Hercegovine, a posljednji snimak, u kom pokazuje kanjon Mostarsku Bijelu, posebno je izazvao pažnju.

Između Mostara i Jablanice nalazi se ova otvorena pećina i Mostarska Bijela. Bijela rijeka je dijelom podzemna rijeka koja prolazi kroz ovu usku pećinu. Krov pećine je skoro cijelom dužinom blago otvoren i upravo zbog toga ovo mjesto je jedinstveno i magično!“, napisala je ona na snimku, piše Citymagazine.

Ona je dodala da je velika vjerovatnoća da na ovoj stazi naiđete na zmije, pa budite oprezni.

Bijela se formira kao podzemna rijeka koja prolazi kroz usku pećinu. S tim što je krov pećine skoro cijelom dužinom blago otvoren, tek toliko da prođu samo snopovi svjetlosti.

Zamislite usku, dugačku, visoku pećinu kroz koju na nekim mjestima prolaze snopovi svjetlosti, a ispod bujične čiste vode koja šišti dok pljuskate kroz nju. A na kraju pećine duge 80 metara, fascinantno iznenađenje.

Hajde ljudi, može li bolje?“, piše Aleksandra Isailović.

KOMENTARI