instant fap
NaslovnicaMagazin

Jeftine europske zemlje koje se isplati posjetiti

Jeftine europske zemlje koje se isplati posjetiti

Popularni blog za putovanja As We Travel predložio je njima omiljene jeftine europske destinacije, koje biste mogli posjetiti ovoga ljeta. Među njima se našla i BiH

‘Intenzivno putujuću Europom posljednjih godina, uočili smo da cijene među zemljama jako variraju, pa ovisno o tome kamo idete, možete uštedjeti ili prekoračiti budžet’, piše ekipa As We Travela.

Prije svakog putovanja, bez obzira na destinaciju, preporuka je da uvijek putujete osigurani jer ćete tako izbjeći moguća prekoračenja budžeta.

A ovo su destinacije koje preporučuju kao najbolje za jeftiniji ljetni odmor:

Bosna i Hercegovina

Bosnu ističu kao ‘pravi dragulj na Balkanu, s fascinantnim gradovima, prekrasnom prirodom i karizmatičnim ljudima’.

Najjeftiniji način putovanja je autobusom, koji je ujedno i najbolji za uživanje u prekrasnim krajolicima.

Domaću hranu u restoranima izdvajaju kao izuzetno jeftinu, a od gradova koje morate posjetiti Sarajevo i Mostar. Ako se nađete u BiH, nemojte propustiti ni rafting na Neretvi.

Portugal

Portugal je njihova ‘najomiljenija destinacija zapadne Europe, sa šarmantnim gradovima, ljubaznim ljudima i fascinantnom hranom’.

U Portugalu se nude raznolike aktivnosti, od surfanja na jugu, istraživanja restorana po Lisabonu ili lutanja uskim ulicama slikovitog grada Porta na sjeveru, koji izdvajaju kao izuzetno povoljan što se tiče cijena smještaja i hrane.

Hrvatska

Kako piše na As We Travelu, Hrvatska nije jeftina poput većine drugih zemalja istočne Europe, ali što se tiče plaža, savršena je alternativa Grčkoj (koja nije uopće spustila cijene unatoč velikoj ekonomskoj krizi).

‘Obala je nevjerojatno lijepa, s neobičnim ribarskim mjestima i otocima sa sjajnim noćnim životom. Hrana, smještaj i piće relativno su jeftini, a povoljno možete putovati i po unutrašnjosti te krstariti otocima.

Za one koji su se zasitili plaže, izdvajaju Dubrovnik i Zagreb sa sjajnom kulturnom ponudom i historijskim znamenitostima.

Estonija

Estonija im je ‘miljenik među baltičkim zemljama’. ‘Glavni grad Talin je predivan, sa šarmantnim kamenitim ulicama, zanimljivim znamenitostima i prijateljski raspoloženim stanovnicima’.

Berlin (Njemačka)

Izdvojen je Berlin, jer ostatak Njemačke nije toliko jeftin.

Ljeto u Berlinu nije toliko vruće i neizdrživo kao u ostalim metropolama Europe, zbog čega je ljeto savršeno vrijeme za posjet, kad se od grada može dobiti ono najbolje.

Posvuda možete pronaći povoljan smještaj, jeftine restorane, pekarnice i barove.

Češka

Neki će se možda pobuniti da Češka nije jeftina kao nekad, ali gledajući širu sliku i dalje je jeftina. U centru grada možete pronaći pristojnu hotelsku sobu za cijenu hostela u nekim drugim europskim zemljama, tvrde.

Zemlja je sama po sebi predivna sa zanimljivim mjestima koje treba vidjeti. Prag, ‘grad tisuću tornjeva’, još je uvijek najpopularniji.

KOMENTARI