instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

JKP “Sana” nabavila novo vozilo za odvoz smeća

JKP “Sana” nabavila novo vozilo za odvoz smeća

U Javnom komunalnom preduzeću „Sana“ uspješno realizuju projekte koji imaju za cilj unaprijeđenje vlastitog poslovanja.

U poslednjih nekoliko mjeseci, uprkos pandemiji koronavirusa i ekonomskim teškoćama time izazvanim, u pomenute projekte uložili su 80 hiljada maraka. Jedan od tih projekata je proširenje gradskog mezarja Greda, kojim gazduje sansko komunalno preduzeće, obzirom da je poslednjih godina bio evidentan nedostatak dovoljnog broja grobnih mjesta. Zahvaljujući općinskim vlastima, otkupljene su susjedne zemljišne parcele i radi se o površini od oko 6,5 dunuma.

Ovaj prostor je ograđen i biće u upotrebi u narednom periodu. Također u ovom preduzeću ulažu u modernizaciju vlastitog parka i sredstava za rad, pa su nedavno nabavili modernu samohodnu kosilicu. Najnovija nabavka tiče se vozila za odvoz smeća koje će vrlo brzo biti stavljeno u funkciju. Javno komunalno preduzeće „Sana“ primjer je poslovnog kolektiva koje uspješno prolazi kroz institut stečaja.

U poslednjih pet godina uspjeli su vratiti oko 2,6 miliona dugovanja i time stvoriti uslove za izlazak iz stečajnog postupka. Istovremeno, radnici u ovoj firmi imaju redovna i stabilna primanja.

KOMENTARI