instant fap

Još 22 osobe zaražene virusom u BiH, dnevni bilans se popeo na 51

Još 22 osobe zaražene virusom u BiH, dnevni bilans se popeo na 51

U Bosni i Hercegovini od jutros ima 51 novozaražena osoba, a od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 223 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 22 osobe u manjem bh. enitetu.

Radi se o 10 muških  i 12 ženskih osoba, od kojih su četiri mlađe, osam srednje i 10 osobe starije životne dobi. 

Prema mjestu prebivališta pet osoba je iz Zvornika, četiri iz Кostajnice, tri iz Teslića, po dvoje iz Banje Luke, Čelinca i Ugljevika i po jedno iz Vukosavlja, Prijedora i Trebinja i Foče.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi starije životne dobi iz Doboja, sa hroničnim udruženim oboljenjima.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.607 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 118 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.123 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 31.473 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 70, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 30, a u opštim bolnicama 40.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 79.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.172 osoba, a nadzor je završen kod 35.263 osoba. 

Federaciji BiH od jutros zabilježeno je 29 novozaraženih, i sa 22 nova u RS, ukupan broj je došao na – 51. 

KOMENTARI