JOZO ŠIMUNOVIĆ: Hvala Hrvatskoj, ali ću igrati za Bosnu i Hercegovinu

HomeSport

JOZO ŠIMUNOVIĆ: Hvala Hrvatskoj, ali ću igrati za Bosnu i Hercegovinu

ŠIMUNOVIĆ OPTUŽIO HNS ZA NELJUDSKI ODNOS: “Baždarević je bio potpuno drugačiji”

Defanzivac škotskog Celtica, Jozo Šimunović (22) u budućnosti će nastupati za A selekciju Bosne i Hercegovine.

Pouzdani stoper škotskog giganta ovo je potvrdio i u razgovoru za Sportske novosti.

“Odlučio sam igrati za Bosnu i Hercegovinu! Nema se tu što mnogo više pričati, to je moja odluka i to je gotovo, to je tako . Nazvao me izbornik Bosne i Hrecegovine Mehmed Baždarević. Nakon tog prvog poziva razgovarali smo još nekoliko puta. Nakon tih razgovora definitivno sam donio odluku da želim igrati za Bosnu i Hercegovinu. Rođeni sam Zagrepčanin, ali su mu roditelji iz Jajca te imam uvjete za igranje za BIH. To je cijela moja priča”, rekao je Šimunović za Sportske novosti i osvrnuo se na reprezentaciju Hrvatske u kojoj nije dobio priliku da zaigra za A tim:

“Gledajte, kad su god bila reprezentativna okupljanja, ja sam se osjećao loše, jako loše. Igrao sam dobro, osvajao trofeje, hvalili su me svi, trener, suigrači, mediji, navijači… Uglavnom svi igrači Celtica su odlazili na reprezentativna okupljanja, a ja sam ostajao trenirati u klubu. Stalno sam mislio, valjda sljedeći put neću ostati. Ali uvijek sam ostajao, bez obzira na sve što sam pružao. Vidio sam da se u i hrvatskim medijima prate moje dobre igre, dakle, nije se radilo o tome da sam bio daleko od očiju. U klubu su me stalno pitali zašto me nitko ne zove u hrvatsku reprezentaciju, nikome nije bilo jasno.”

Šimunović se zahvalio svim selektorima omladinskih selekcija Hrvatske i istakao da okreće novu stranicu u svojoj karijeri.

“Kad sam se na kraju vratio nakon ozljede, onda nisam bio pozvan niti u U-21 reprezentaciju, kad smo igrali odlučujuću utakmicu za nastup na Europskom prvenstvu. Sad mi recite, kako sam trebao odlučiti nakon svega? Izbornik BIH Baždarević je zvao, bio korektan, pitao me o svemu, potpuno drukčija priča. Sad na kraju svoje priče s Hrvatskom, zahvaljujem svim izbornicima u mladim reprezentacijama Hrvatske koji su me vodili i vjerovali u mene, koji su nam svima skupa bili više nego izbornici, bili su nam kao roditelji. Sada okrećem novu stranicu u svojoj karijeri u reprezentativom dresu BIH”, zaključio je Jozo Šimunović.

(Reprezentacija.ba)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0