HomeVijestiBiH

Kada će najniža plaća u BiH iznositi 1.000 KM?

Lutko, pošto je pašteta?

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) Selvedin Šatorović podsjetio je danas u izjavi novinarima kako je Sindikat pokrenuo globalnu kampanju o najnižoj plaći od 1.000 KM, čemu su radnici i predstavnici nevladinog sektora dali snažnu podršku.

“Već smo uputili akte prema političkim partijama/strankama koje kreiraju odnose i donose zakonska rješenja u Parlamentu FBiH u cilju da se napravi određeno rasterećenje poslodavaca, čime bi se stvorili dodatni preduslovi za lakše ostvarivanje zahtjeva Sindikata o najnižoj plati od 1.000 KM”, pojasnio je predsjednik SSSBiH.

Precizirao je kako je sve propraćeno svakodnevnim kontaktima s radnicima i lobiranjima kod predstavnika raznih preduzeća/firmi kako bi pokrenuta kampanja rezultirala pozivnim epilogom.

“Očekujemo da uz maksimalan trud i angažiranost sviju nas koji možemo doprinijeti promjeni razmišljanja da je 1.000 KM nedostižno, nego da je to realna stvar za koju trebamo svi raditi, da ćemo u konačnici ovu kampanju, prije svega, na zadovoljstvo radnika i države BiH dovesti uspješno do kraja i da ćemo imati zacrtanu platu od 1.000 KM”, poručio je Šatorović.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: